Das Lehrerzimmer

Genre: Drama | Duur: 1u38 | 2023 | Release: 6 Maart 2024 | Land: Duitsland | Regie: Ilker çatak | Cast: Leonie Benesch, Leonard Stettnisch, Eva Löbau, Michael Klammer

In dit beklijvende Duitse drama krijgen we een realistische en benauwende blik op de dynamieken in een schoolteam wanneer een jonge leerkracht haar collega beschuldigt van diefstal. Dat die collega ook nog eens moeder is van één van haar leerlingen, maakt de kwestie natuurlijk complexer.

Deze geloofwaardige prent bouwt zijn plot op met kleine, herkenbare voorvallen die echter grote gevolgen zullen hebben. Die enscenering maakt er een beklijvend relaas van, dat de film de allure van een onderzoeksthriller doet aannemen. Maar het is vooral de emotie - of mogen we frustratie zeggen - van het hoofdpersonage die de film stuwt. Haar stress slaat snel over op de kijker waardoor je Das Lehrerzimmer niet als een ontspannen film zal ervaren. Leonie Benesch overtuigt ten zeerste als een idealistische leerkracht die haar eerste desillusies tegenkomt. Ook de kinderen leveren fantastisch werk, zelfs op de achtergrond. Het oudercontact wordt dan weer nogal stereotiep als een tribunaal voorgesteld.

Een beklijvende en pijnlijk herkenbare kijk op de dynamieken in een leraarszaal

Das Lehrerzimmer neemt het in de strijd om de oscar voor beste buitenlandse film op tegen The Zone of Interest, Society of the Snow, Perfect Days en Io Capitano. Allemaal sterke producties, waartussen hij zijn plaats verdient.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien