Deadpool

Genre: Actie | Duur: 1u48 | 2016 | Release: 1 Januari 2016 | Land: VS | Regie: Tim Miller | Cast: Ryan Reynolds, T.J. Miller, Morena Baccarin, Ed Skrein, Gina Carano

De vuilgebekte ‘Merc with a Mouth’, oftewel Deadpool, is een publiekslieveling bij Marvelfans, maar velen waren teleurgesteld over de portrettering van het personage in X-men Origins: Wolverine. Dat  Ryan Reynolds in de huid kroop van de antiheld werd echter wel gesmaakt en dus kreeg Deadpool zijn eigen film met Reynolds in de hoofdrol.

 

Voor wie Deadpool een vreemde is: de antiheld is het alter ego van Wade Wilson, een ex-Special Forces militair die door het leven gaat als huurling en niet terugdeinst om bruut geweld of grof taalgebruik en snedige oneliners te hanteren. Net deze eigenschappen maken het personage zo populair, vooral omdat Deadpool met plezier de vierde wand doorbreekt.

Dit zorgt voor enkele hilarische momenten in de film, vooral wanneer Deadpool de spot drijft met andere superheldenfilms – de X-Mensaga in het bijzonder krijgt het zwaar te verduren - of andere popculturele fenomenen. Na een tijdje is het nieuwe er helaas af en blijkt dat de film uiteindelijk niet zo grappig is als hij zelf denkt te zijn. Veel van de grappen herhalen zich en de film is uiteindelijk nog relatief braaf. Het blijft een grote Hollywoodproductie en Marvel wil natuurlijk de film toegankelijk houden voor haar grootste doelpubliek, zijnde tieners. Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn’s Super is bijvoorbeeld net dat tikkeltje gewaagder dan Deadpool.

Deadpool volgt al snel dezelfde routine als de superheldenfilms waarmee het zo graag de spot drijft

Als de eerste twintig minuten van de film fantastisch zijn, volgt het verhaal van Deadpool daarna al snel dezelfde routine als de superheldenfilms waarmee het zo graag de spot drijft. Verfrissend is wel dat Deadpool er niet op uit is om de wereld te redden. Na een experimentele behandeling tegen kanker, kreeg hij weliswaar genezende krachten maar zijn lichaam werd vreselijk verminkt. en nu zint hij vooral op wraak tegenover de persoon die verantwoordelijk is voor zijn transformatie. Daarnaast loopt er ook een liefdesverhaal als een rode draad doorheen de film, maar beide elementen worden zeer oppervlakkig uitgewerkt.

Bovendien is het spijtig dat er buiten Deadpool geen enkel memorabel personage aanwezig is in de film. De schurk van dienst moet zelfs een van de meest banale slechteriken in het Marvel-universum zijn. Het is dus vooral Ryan Reynolds die de film staande weet te houden. Een sequel werd intussen al aangekondigd, onder meer door Deadpool zelf in de post-credits scène, en we hopen dat de makers in de toekomst iets gedurfder uit de hoek zullen komen.

Jeroen Van Rossem Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deadpool slaagt er in om zijn rivaal te overmeesteren en ondanks een speech van Colossus over vergeving doodt hij de man. Nadat zijn vriendin hem een paar klappen heeft gegeven, leggen ze het bij en eindigt de film met een beeld van het kussende paar.