Emma Peeters

Genre: Tragikomedie | Duur: 1u30 | 2018 | Release: 29 Mei 2019 | Land: België, Canada | Regie: Nicole Palo | Cast: Monia Chokri, Fabrice Adde, Jean-Henri Compère

In deze sympathiek ogende tragikomedie staat de 35-jarige Emma centraal, wiens leven een beetje op een dood spoor zit. Als actrice benadert ze de leeftijd waarop ze niet meer aan de bak komt en ook haar privéleven biedt haar weinig voldoening. Het besluit er maar eens een eind aan te maken, biedt haar plots weer (korte) perspectieven. Vol energie begint ze aan de voorbereiding van haar overlijden. 

 

Ondanks de macabere opzet is deze Belgisch-Canadese co-productie luchtig opgevat en zorgen de existentiële strubbelingen van de protagoniste hier en daar voor een glimlach. Het hoofdpersonage wordt fijn neergezet door de Canadese Monia Chokri. De meest pittoreske straatjes van Parijs vormen een passend kleurrijk decor voor deze speelse prent, die gelukkig aan 90 minuten genoeg heeft.

Schipperend tussen oubollig en sympathiek

Want het geheel doet ook best futiel aan. De karikaturale nevenpersonages benadrukken de gestuurde plot en de filmische referenties komen obligaat over. Twintig jaar geleden hadden dit wellicht verfrissend en aanstekelijk genoemd, nu moeten we het bij lichtjes oubollig en wat vermoeiend houden. 

 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De dodelijke pil belandt in de maag van de kat en dus probeert Emma het met een overdosis medicijnen, maar dat mislukt en uiteindelijk blijkt de begrafenisondernemer toch te volstaan als amoureus gezel.