A Family Affair

Genre: Romantische komedie | Duur: 1u51 | 2024 | Release: 28 Juni 2024 | Land: VS | Regie: Richard LaGravenese | Cast: Nicole Kidman, Zac Efron, Joey King, Kathy Bates, Liza Koshy

Het zou makkelijk zijn deze Netflixproductie weg te zetten als strikt dat: een inwisselbare, oppervlakkige romantische komedie met een plot die al bij voorbaat doet geeuwen, een Zac Efron die steeds meer op een etalagepop begint te lijken, stereotiepe steenrijke personages die zich voortbewegen in gigantische, al te cleane decors en een wel zeer luchtige soundtrack vol irritante popsongs. Hollywood op zijn goedkoopst en duurst tegelijk. Nora Ephron heeft school gemaakt, helaas.

Maar anderzijds blijken de personages - een ingeslapen moeder, een ambitieuze dochter, een beroemde baas en een zelfzekere oma - verrassend uitgewerkt en beslist meer gelaagd dan we in het genre gewend zijn. Dat Zara het vreselijk vindt dat haar moeder valt voor de charmes van haar glibberige werkgever, leidt dan ook minder tot de hysterische toestanden die je zou verwachten. In ruil krijg je zelfs fatsoenlijke dialogen. 

Een kenmerkende Netflixproductie met een uitstekende Nicole Kidman

Dat maakt van A Family Affair een ietwat stuurloze boel: doet de frivole opzet en de soms platte productie de film wat naar hier zwenken, dan corrigeert de oprechtheid de prent weer naar daar. Aan de kijker om er uit te pikken wat hen aanstaat.

Nicole Kidman komt er ongeschonden uit: zij is als vanouds overtuigend en weet duidelijk wat ze doet en wat ze met dit personage wil.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien