A Girl Missing

Genre: Drama | Duur: 1u51 | 2019 | Release: 19 Augustus 2020 | Land: Japan | Regie: Kôji Fukada | Cast: Mikako Ichikawa, Mariko Tsutsui, Sôsuke Ikematsu

Het leven van een brave thuisverpleegster begint langzaam te ontrafelen wanneer ze bij een ontvoeringszaak de enige link blijkt tussen de dader en het slachtoffer. Ze wordt in diskrediet gebracht en ziet haar relatie, professionele bestaan en emotioneel welzijn afbrokkelen. Haar vertrouwen in de mensheid stort in. 

Deze karakterstudie onderzoekt wat het betekent 'betrokken' partij te zijn bij een misdaad. Ichiko weet - zeker als Japanse - met haar schaamte geen blijf maar net het feit dat ze alles verzwijgt, heeft grotere gevolgen. In een tweede tijdslijn zien we de protagoniste op zoek gaan naar wraak, maar we blijken er de oorspronkelijke stabiele Ichiko niet meer in te herkennen. Haar acties komen betekenisloos en ongestuurd over, al willen we wel weten hoe ze op dit punt beland is. 

Tegen de afloop blijkt één en ander weliswaar verklaard te kunnen worden, het is ook jammer dat A Girl Missing zijn nauwkeurig opgebouwde psychologische portret wat lijkt op te offeren voor de impact van een onthulling. De al te kunstmatige ingreep die het verweven van de twee tijdslijnen vormt, gecombineerd met het trage tempo en het zeer onsensationeel benaderen van emoties en drama, maken deze prent log en onnodig complex. 

Ietwat logge en onnodig complexe karakterstudie

De prima vertolking en de aannemelijkheid van de plot, kunnen de kijker bij de les houden maar er waren misschien elegantere en zelfs misschien iets mindere subtiele manieren om de personages te benaderen. Liefhebbers van degelijke Japanse cinema worden niet teleurgesteld maar zullen dit ook geen topper in het genre moeten noemen. 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ichiko blijkt enkel met de kapper aan te pappen omdat hij het vriendje is van het ontvoerde meisje, op wie ze zich wil wreken om alles wat de ontvoering voor haar tot gevolg had. Maar haar plan was zinloos, want nadat ze de kapper alles onthult, vertelt hij dat ze uit elkaar zijn. Wanneer ze haar neef uit de gevangenis ophaalt, komen ze onderweg Motoko tegen, die nu ook verpleegster is.