Good Boys

Genre: Komedie | Duur: 1u30 | 2019 | Release: 18 September 2019 | Land: VS | Regie: | Cast: Jacob Tremblay, Keith L. Williams, Brady Noon, Will Forte, Stephen Merchant, Molly Gordon

Omdat de doorsnee dertienjarige sinds de nillies makkelijk te weten komt wat een gangbang, een milf of een limp biscuit is, valt er blijkbaar nog weinig humor te puren uit de onwetendheid van tieners. In Good Boys worden daarom drie elfjarigen opgevoerd om als mikpunt van spot te dienen. 

De onschuld en het vanzelfsprekende gebrek aan ervaring en informatie van de drie vrienden Max, Thor en Lukas is in deze komedie voor volwassenen dan ook een fijne bron van humor. Toch worden de drie tweens met veel sympathie bekeken en is het bij momenten aandoenlijk hoe de jongens proberen braaf, verantwoordelijk en beheerst te zijn terwijl de eerste hormonen hun werk beginnen doen. Hoewel nadrukkelijk uit een amusant vulgair vaatje getapt wordt, staat Good Boys in essentie stil bij de heel typische vriendschap tussen elfjarigen en het moment waarop ieder zijn identiteit begint te vormen en het uit elkaar groeien onvermijdelijk lijkt. 

Van Seth Rogen en Evan Goldberg, het duo dat ook ondermeer Knocked Up, Superbad en Sausage Party produceerde, mag je precies dit soort komedies verwachten. Hoewel de humor nu en dan flirt met het smakeloze - dat de jongens denken dat anale kralen een ketting zijn is leuk, dat die ook een verdacht geurtje hebben, is er dan weer over - valt er best te lachen met de perikelen van het drietal. De jonge acteurs zijn bij momenten hilarisch. 

Een platvloerse maar charmante komedie over onwetende tweens

Hoewel Good Boys behoorlijk platvloers is, de humor repetitief wordt en misschien iets te veel extreme zaken normaliseert, kan de film genoeg charme en warmte oproepen om ons nog even bij te blijven. 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Max krijgt verkering met Brixlee, maar wordt al snel gedumpt en begint dan maar wat met andere meisjes. Lukas vervoegt het antipestclubje en maakt er zijn missie van dat iedereen zich veilig voelt. Thor doet auditie voor Rock of Ages en steelt uiteraard de show. Op het feestje na de première wordt even pijnlijk duidelijk dat hun levens andere kanten op gaan, maar Bean Bag Boys for ever indachtig, willen ze in alle vriendschap uit elkaar gaan.