How to Blow Up a Pipeline

Genre: Drama | Duur: 1u46 | 2023 | Release: 16 Augustus 2023 | Land: VS | Regie: Daniel Goldhaber | Cast: Ariela Barer, Sasha Lane , Kristine Froseth, Jayme Lawson, Marcus Scribner, Lukas Gage, Forrest Goodluck, Jake Weary

Deze ecothriller zoekt enigszins de controverse op door in te zoomen op de motieven van een groepje activisten die een oliepijplijn willen saboteren. De onderhoudende prent zet echter in de eerste plaats in op het thrilleraspect. Het valt dus best mee wat betreft het sympathiseren voor ecoterroristen. 

De protagonisten noemen zichzelf weliswaar liever revolutionairen. Het zijn eerder marginale figuren en hun overtuiging lijkt niet altijd erg onderbouwd. Dat maakt dat je best evenwichtige, geloofwaardige personages krijgt die ergens schipperen tussen criminaliteit en gerechtvaardigde manifestatie. How to Blow up a Pipeline toont weliswaar weinig sympathie voor de olie-industrie, de makers hoeden zich er wel degelijk voor te moraliseren of de kijker een boodschap in de strot te rammen. 

In de ietwat langdradig gebrachte uitvoering van hun plan om een aanslag te plegen, wordt vakkundig een zekere intensiteit opgebouwd. De personages krijgen geleidelijk aan wat dimensie, maar nergens wordt naar onze sympathie gehengeld. De degelijke acteurs weten de emoties subtiel te houden en staan volledig ten dienste van de plot. 

Onderhoudende ecothriller die een vrij geloofwaardig relaas brengt

Het realistische How to Blow Up a Pipeline kan je vanuit bepaalde standpunten een zekere urgentie toedichten, maar in de eerste plaats blijft het toch entertainment. Vrij goed gebracht dan nog, al had een iets minder franjeloze aanpak ons ook wel plezier gedaan. 

 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien