Kung Fu Panda

Genre: Komedie | Duur: 1u32 | Release: 9 Juli 2008 | Land: VS | Regie: Mark Osborne, John Stevenson | Cast:

Na de topprent Shrek leek het er even op dat Dreamworks de nieuwe ster aan het computeranimatiefirmament zou worden, maar na deze klepper volgde de ene teleurstelling de andere op: ondermeer Madagascar, Shark Tale en Shrek 3 waren amper om aan te zien. Dit terwijl concurrenten 20th Century Fox Animation (Ice Age, Ice Age: The Meltdown, Robots, Horton hears a who) en Pixar ondertussen wel flink wisten te scoren. Vooral deze laatsten leveren met films alsToy Story, Monsters Inc., Finding Nemo, The Incredibles en Ratatouille de ene na de andere hit af; films die zowel door de critici als een breed publiek werden gesmaakt.Hoog tijd dus dat Dreamworks nog eens uit zijn krammen schiet. Eerder dit jaar werd er al een nobele - maar toch weer niet helemaal geslaagde - poging ondernomen met het door Jerry Seinfeld bedachte Bee Movie. Nu wordt er met Kung Fu Panda opnieuw geprobeerd om de zaken terug op het rechte spoor te krijgen. De titel laat evenwel niet meteen veel goeds vermoeden, en onze vrees werd waarheid: alhoewel het duidelijk een stap in de goede richting is, is ook dit weer niet de film die Dreamworks Animation voorgoed uit het slop zal trekken. Kung Fu Panda is wel een onderhoudend en aardig wegkijkend filmpje, maar ook niet veel meer dan dat.Het doodsimpele verhaal kan eigenlijk in één zin worden samengevat: een gemoedelijke dikke, onhandige panda groeit uit tot een onwaarschijnlijke kung-fu held. Het verloop van de film kent dan ook weinig verrassingen. Toch weet het eenvoudige verhaaltje uiteindelijk voldoende te boeien, mede door de knappe animatie. Verder mag er ook al eens wat vaker gelachen worden dan bij de vorige Dreamworksvehikels ? al blijven sommige grappen toch enigszins getelefoneerd.Het is langzamerhand duidelijk dat het hoe langer hoe moeilijker wordt om origineel uit de hoek te komen met computeranimatiefilms. Kung Fu Panda is eigenlijk voornamelijk creatief in de openingscredits en de mooi georkestreerde gevechtsscènes, al is er hier van het goede teveel.

Ook wat betreft originele karakters is het duidelijk zoeken geblazen. Zowat het hele dierenrijk moet ondertussen al aan bod zijn gekomen als typetje, van een Oosterse wijsheden debiterende schildpad worden wij dan ook al lang niet meer wild, integendeel.Maar laat ons niet te hard oordelen, want Kung Fu Panda is uiteindelijk wel leuk entertainment, en zeker met kinderen de moeite van het bekijken meer dan waard. Om echter nog eens flink van de sokken te worden geblazen is het toch wéér opnieuw wachten op de volgende van Pixar.

Simon Smessaert Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien