Lola Rennt

Genre: Actie | Duur: 1u25 | Release: 7 April 1999 | Land: | Regie: Tom Tykwer | Cast: Franka Potente, Moritz Bleibtreu, Herbert Knaup, Joachim Król, Nina Petri, Armin Rohde, Heino Ferch, Suzanne von Borsody, Sebastian Schipper

Dat men in Duitsland een nieuw filmtalent had, is reeds oud nieuws. Winterschläfer was namelijk de eerste film van Tom Tykwer. Tykwer's capaciteiten komen echter nog meer aan bod in Lola Rennt oftewel Run Lola Run. In deze film pakt hij pas echt uit met enkele virtuose stuntjes en kunstjes en heeft hij andermaal een kanjer van een film geproduceerd.In Lola Rennt hebben we te maken met twee hoofpersonages, namelijk Manni ( het vriendje van Lola ) en de roodharige Lola zelf natuurlijk. Manni werkt als hulpje bij een lokale gangster en deze gangster wil eerst eens zien wat hij met Manni kan doen en geeft hem een simpele opdracht. Hij moet voor de gangster 100.000 DM ophalen en om 12.00u aan hem afleveren. Wat een simpele opdracht leek draait snel uit op een race tegen de klok.Manni zit in de metro en wordt geconfronteerd met twee agenten. Uit paniek snelt hij uit de trein, maar vergeet daarbij de zak ( die Tasche ) met het geld. Bad luck voor Manni en het paradijs voor een of andere landloper. Manni weet niet wat te doen en belt dan maar naar Lola.Lola weet niet goed wat haar overkomt en begint na te denken. Ze denkt en ze denkt totdat ze een idee krijgt en begint te lopen. Ze begint te lopen doorheen de straten van Berlijn. Vanaf dit moment zit de kijker vastgenageld aan z'n stoel en is hij getuige van een spetterende en spannende race tegen de klok. Knap in beeld gebracht door Tykwer en bijgestaan door een ophitsende en door-merg-en-been snijdende technobeat. Dit stuk van de film laat nog maar eens zien dat het leven afhangt van de kleine dingen in het leven, de toevalligheden. Iedere ontmoeting, iedere straat die men inloopt kan een gevolg hebben voor de afloop van het verhaal, m.a.w. het leven.De film is spannender dan eender welke actiefilm die is uitgekomen en bovendien is er af en toe nog plaats voor een grapje.Tom Tykwer schotelt ons dus weer opnieuw een pareltje van een film voor. Heeft u Winterschläfer nog niet gezien ? Foei. Heeft u Lola Rennt nog niet gezien ? Laat dan alles liggen en doe het nu direct.

Sven Van Beirs Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De film bestaat uit drie mogelijke oplossingen van het probleem. In de eerste worden Lola en Manni klem gereden door de politie. Een agent schiet dan per ongeluk Lola dood. In het tweede heeft Lola het geld kunnen bemachtigen, maar wordt Manni omver gereden door een autobusje. En in het derde en laatste verhaaltje slaagt Lola er opnieuw in om het nodige geld te bekomen. Manni langs zijn kant komt de landloper tegen en slaagt erin om zijn geldzak terug te krijgen. Manni geeft het geld af en Lola komt eraan met een zak volgepropt met 100.000 DM.