Peter Pan & Wendy

Genre: Avontuur | Duur: 1u46 | 2023 | Release: 28 April 2023 | Land: VS | Regie: David Lowery | Cast: Ever Anderson, Alexander Molony, Jude Law, Jim Gaffigan, Molly Parker, Alan Tudyk

Is er eigenlijk al eens een echt geslaagde verfilming geweest van Peter Pan? De roman van J.M. Barry blijkt keer op keer tot een matige verfilming te leiden. Ook de onvolprezen David Lowery weet zijn versie slechts beperkt meeslepend te maken. 

In deze vrij getrouwe verfilming - die vooral de animatieprent uit 1953 als bronmateriaal hanteert, gebruikt Lowery dezelfde aanpak als bij zijn eerdere Disneyproject, het heerlijke Pete's Dragon. Dat wil zeggen dat hij opnieuw met oprecht geloof in zijn thematiek en met veel visuele allure enige filmmagie sprenkelt over een klassiek, op safe spelend avontuur. Waar Pete's Dragon sprankelde en knetterde, valt Peter Pan & Wendy regelmatig even stil, in zijn pogingen ons te overtuigen dat we onze kindertijd moeten koesteren. Echt opwindend is het allemaal niet en je vraag je zelfs af of dit nog wel een verhaal van deze tijd is. 

Niet onaardige maar ook weinig opmerkelijke familiefilm

Lowery, die we vooral dankzij A Ghost Story en The Green Knight onfeilbaar achten, slaagt er dit keer niet in ons te verrassen. Peter Pan & Wendy zal het kroost enigszins rustig houden maar zal verder helaas niet erg memorabel blijken. 

 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien