Saw II

Genre: Horror | Duur: 1u33 | Release: 28 December 2005 | Land: | Regie: Darren Lynn Bousman | Cast: Donnie Wahlberg, Shawnee Smith, Tobin Bell

Een jaar geleden verscheen de low budget horrorprent Saw in de zalen. Gedraaid in slechts 18 dagen en afgewerkt voor een habbekrats, werd het een regelrechte blockbuster die meer dan honderd miljoen dollar opbracht. In Tinseltown denken ze dan geen twee keer na voor een vervolg uit te brengen.Saw II draait andermaal rond de meedogenloze en gruwelijke seriemoordenaar Jigsaw (Tobin Bell). Deze keer heeft hij speciaal voor de corrupte detective Eric Matthews (Donnie Wahlberg) een nieuw spelletje bedacht. Hij plaatste een aantal mensen in een verlaten huis (waaronder de zoon van Matthews) en voorzag alle kamers van de nodige valstrikken, de ene al dodelijker dan de andere. Bovendien ademen de gevangenen het befaamde Sarin zenuwgas in, dat gebruikt werd tijdens de terroristische aanslagen in de metro van Tokyo. Zo hebben de spelers slechts twee uur de tijd om een uitgang te vinden. Eén van de gevangenen is Amanda (Shawnee Smith) die een vorig puzzelwerkje van Jigsaw overleefde.De Hollywoodbonzen werden alvast op hun wenken bediend. Tijdens het openingsweekend stroomde er dubbel zoveel geld binnen (31 miljoen dollar). Maar hoe zit het voor ons? Wel, zowel de liefhebbers van Saw als de horrorfans in het algemeen zullen lichtjes teleurgesteld de zaal verlaten. Terwijl de voorganger vooral uitblonk door de focus op het duo in de afgetakelde sanitaire voorziening, wordt hier de aandacht gericht op een bont allegaartje van personages, die op geen enkel moment diepgang bevatten. Daarenboven speelt het verhaal zich deze keer niet in één ruimte af, maar verhuizen onze slachtoffers van de ene naar de andere kamer. Hierdoor sijpelt de spanning uit het verhaal weg. Het niveau van de bloedstollende eerste scène wordt bijvoorbeeld nergens meer geëvenaard en de interactie tussen de gevangenen is van een bedroevend niveau. Aan het abominabel slecht politiewerk, het psychologische geklets van Jigsaw en de soms wel heel bizarre plotwendingen willen we zelfs geen woorden vuilmaken. De mensen die deze prent helemaal wisten uit te zitten kregen als beloning van de scenaristen wel nog een knoert van een plotwending.

Sven Van Beirs Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De politie heeft Jigsaw gevonden en probeert de gevangenen te redden. Ondertussen kunnen ze alles volgen wat er in het oude huis gebeurt op tv-schermen. Maar Jigsaw heeft een verrassing voor ons in petto. De beelden zijn immers niet live, het gebeurde allemaal al enkele uren eerder. De politie loopt met open ogen in de valstrik. Ondertussen begeeft Matthews zich met Jigsaw naar het huis, waar hij wordt opgewacht door het hulpje van Jigsaw, Amanda. In het huis van Jigsaw zwaait op hetzelfde moment voor de ogen van de politie de deur van een kluis open. Daarin heeft Jigsaw de zoon van Matthews verstopt.