Ticket to Paradise

Genre: Romantische komedie | Duur: 1u44 | 2022 | Release: 28 September 2022 | Land: VS | Regie: Ol Parker | Cast: George Clooney, Julia Roberts, Kaitlyn Dever, Billie Lourd, Maxime Bouttier, Lucas Bravo

George Clooney en Julia Roberts - beiden even niet op het grote scherm te zien geweest - weten na heel wat films samen dat het werkt tussen hen. In de romantische komedie Ticket to Paradise laten ze dus vooral de chemie tussen hen het werk doen in plaats van een aannemelijk scenario. 

Het tweetal speelt het gescheiden koppel David en Georgia. Ze kunnen elkaar niet uitstaan maar moeten met tegenzin de handen in elkaar slaan wanneer hun dochter haar leven een andere wending dreigt te gaan geven. Dat het tweetal samen op reis moet en in allerlei toestanden belandt die tot gekibbel aanzetten, doet niettemin vermoeden dat de film op een verzoening afstevent.

Hoewel Ticket to Paradise niet zozeer als een meet-cute-again is opgevat - de protagonisten zijn intussen vijftigers, dus een zekere levenswijsheid verhindert ondoordachte beslissingen - en de personages eerder gestuurd worden om anders naar het leven te kijken en hun eigen fouten niet op hun kinderen over te zetten, gaat het in essentie toch om de zoveelste romcom vol beeldschone rijke mensen, in dit geval dan nog eens op het paradijselijke Bali. Opmerkelijk is trouwens dat er tussen Roberts en haar love interest - ja, dat is de buurman-kok uit Emily in Paris - maar liefst 21 jaar verschil zit. 

Clooney en Roberst stralen als nimmer voorheen, spelen hun charme en klasse volop uit en lijken schik te hebben in hun vertolkingen, maar daar blijft het dan ook bij. De dialogen en verwikkelingen zijn niet al te vermoeiend - al wordt de geloofwaardigheid vooral op de proef gesteld als een onvoorbereid nachtje in de jungle amper voor strubbelingen zorgt - maar echt boeiend wordt het nergens.

De chemie tussen Clooney en Roberts is het enige wat deze romcom overeind houdt.

Deze nogal makke en lang aanslepende vertoning valt niet meteen te beklagen als schermvulsel een avond onderuitgezakt kijken, maar erg wezenlijke cinema kan je dit geenszins noemen.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien