Family Man

Genre: Humor | Duur: 2u05 | Release: 20 December 2000 | Land: | Regie: Brett Ratner | Cast: Nicolas Cage, Don Cheadle, Téa Leoni, Jeremy Piven

Publiekstrekker Nicolas Cage speelt een zakenman uit Wall Street, zonder noemenswaardig privé-leven, die van dag op dag in een totaal ander leven terechtkomt. Hij is plots een huisvader met twee kinderen.



Deze korte inhoud wordt natuurlijk beter ingevuld. We leren onze drukbezette stinkend rijke directeur Jack Campbell kennen op kerstavond. Hij en zijn team zijn druk bezig met de voorbereiding van een gigantische fusie met een andere onderneming. Het is zes uur 's avonds en enkele medewerkers laten blijken dat hun familie hen ook thuis verwacht.



Jack heeft echter geen wachtende vrouw of kinderen. Doorwerken is de boodschap. Wanneer Jack 's nachts te voet naar zijn sjiek appartement wandelt, raakt hij betrokken bij een overval. Hij kan zich uit de situatie redden door de overvaller om te kopen.



En dan komt het magische aan deze film tot uiting. De overvaller vraagt hem of Jack tevreden is met zijn rijke leven, waarin iedereen voor hem springt in de hoop een beetje geld te vergaren. Jack beweert van geen enkele beslissing spijt te hebben. Hocus pocus pas en de volgende ochtend ontwaakt de zakenman aan de zijde van Kate Reynolds, zijn ex-liefje dat hij 13 jaar geleden dropte om in het buitenland te gaan studeren. Kinderen springen op hun bed.



Kate Reynolds wordt - dit eventjes terzijde - gespeeld door Tea Leoni, in het echte leven de vrouw van David Duchovny van de X-files.



Beetje bij beetje beseft Jack dat de overvaller ervoor zorgde dat Jack nu kan beleven wat er zou gebeurd zijn wanneer hij toen toch bij het meisje was gebleven. Hij leeft in een "glimpse". In Wall Street blijkt zijn functie bezet door een ander. Zelf heeft hij een kleinschalige verkopersjob. Het allerbelangrijkste en meest tijdrovende is nu het zorgen voor de kinderen.



Jack kent dat soort leven niet en moet zich overduidelijk aanpassen. Doel is dat hierdoor een aantal grappige situaties ontstaan. Luiers verversen, met de hond gaan wandelen, ontdekken waar hij werkt, .. De enige situatie die ik me als lachwekkend herinner, was wanneer Jack zijn jongste kind afzet bij de onthaalmoeder. Hij vraagt haar of hij misschien één of ander afschrift of ticket moet ontvangen.



U raadt het al. Jack leert ook dat leven appreciëren. Iedereen die staat voor de keuze tussen "big money" en "true love" kan dit filmpje maar best even meepikken. Het bevat een aantal interessante waarden en normen die in onze zieke maatschappij...jaja, u weet het wel.

Tim Somers Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jack wil dus niet meer wisselen. Toch wordt hij opnieuw in het Wall Street-leven gedwongen. Hij besluit om Kate Reynolds op te zoeken. Ook zij blijkt nooit getrouwd te zijn. De laatste scène hebben ze een gezellige babbel bij een kop koffie. Alles is dus nog mogelijk. Happy End.