Team America: World Police

Genre: Parodie/poppenanimatie | Duur: 1u38 | Release: 30 Maart 2005 | Land: VS | Regie: Trey Parker | Cast: Trey Parker, Matt Ston

Dat Team America van de makers van South Park is, is overduidelijk. Dezelfde excessieve humor, idiote liedjes, stemmetjes en fixatie op seks en geweld. Het zijn echter geen getekende maar met touwtjes bediende poppetjes. Dat de draadjes duidelijk zichtbaar zijn en de figuurtjes zich geheel niet natuurlijk voortbewegen stoort in het geheel niet. TA weet tot op zekere hoogte het beleid van de Amerikaanse regering om overal World Police te spelen, te bekritiseren.Tot op zekere hoogte, want au fond is de film pro-Amerikaans, niet dat dat trouwens een probleem zou zijn. Wat wel een probleem is, is dat, net zoals bij de film South Park, dit soort humor gewoon niet anderhalf uur leuk blijft. Verder is het storend dat stukken gewoonweg zijn overgenomen van eerder South Park afleveringen. Het liedje ?montage?, enkele grappen, de stemmetjes. Origineel is het van bij het begin al niet en wanneer je tegen het eind dezelfde grap (de speech) nog maar eens herhaald ziet dan weet je dat Trey Parker best beter gewoon met tv bezig blijft.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien