Skyhigh: The Movie

Genre: Thriller | Duur: 2u02 | Release: 1 Januari 1900 | Land: | Regie: Ryuhei Kitamura | Cast: Takao Osawa, Yumiko Shaku, Yumi Kikuchi

Op hun trouwdag sterft de verloofde van politieagent Kohei een vreselijke dood waarbij haar belagers haar het hart ontrukken. Net als iedereen die wordt vermoord, krijgt ze van de Bewaakster aan de Poort van de Wraak drie keuzes: ofwel aanvaardt ze de dood en kiest voor een wedergeboorte ofwel aanvaardt ze de dood niet en blijft als spook op de Aarde rondzweven. De laatste keuze is die van de wraak, die de wraaknemer een plaats in de hel zal opleveren. Ze mag nog twaalf dagen op aarde rondspoken alvorens haar keuze te maken. Terwijl ze zo als geest op de aarde rondzweeft komt ze op het spoor van Takuyoshi Kudo, de steenrijke jonge eigenaar van Kudo Genetics, een machtig bedrijf dat de sleutel tot het menselijke genoom ontrafeld heeft. Nadat ze in de tussenwereld nog drie andere dode vrouwen ontmoet, die net als zij door Kudo het hart ontstolen werden, ontdekt ze welk vreselijk offerritueel de wanhopige jongeman aan het uitvoeren is.Skyhigh is heel fantasierijk in beeld gebracht, maar de gestileerde composities met sferische achtergronden en kleurvolle decors vragen vaak meer om een anime dan om een echte film. De film is trouwens gebaseerd op een manga van Takahashi Tsutomu, waarvan Kitamura eerder al Alive verfilmde (eveneens op het festival te zien dit jaar is zijn verfilming van de populaire manga Azumi). Met Skyhigh slaagt Kitamura er in een intrigerende fantasy-sfeer te creƫren waarin gotische en futuristische elementen naadloos in elkaar verweven worden. Maar hoewel de film visueel heel aantrekkelijk oogt, zijn de verschillende personages niet erg boeiend en wordt het verhaal naar het einde toe wat langdradig waardoor hij als geheel niet echt kan overtuigen.

Ils Huygens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien