Jericho Mansions

Genre: Horror | Duur: 1u37 | Release: 1 Januari 1900 | Land: | Regie: Alberto Sciamma | Cast: James Caan, Genevieve Bujold, Jennifer Tilly, Maribel Verdu

Leonard Grey is al 30 jaar conciërge in appartementsgebouw Jericho Mansions. Door een zware vorm van agorafobie heeft hij in al die tijd nooit de seclusie van het gebouw durven verlaten, althans niet zover hij zich herinnert. De hysterische huisbazin Lily maakt hem al jarenlang het leven zuur met valse beschuldigingen van pruldiefstallen die ze echter nooit heeft kunnen hardmaken. De laatste tijd beginnen ook de andere bewoners steeds meer te klagen en lijken een samenzwering te plannen tegen Leonard. Wanneer kort daarna één van de bewoners dood teruggevonden wordt, trekt hij zelf op onderzoek en komt steeds meer vreemde zaken over zichzelf te weten terwijl langzaamaan steeds meer verdrongen herinneringen de weg vinden naar zijn bewustzijn.Deze niet onknappe, donkere thriller wordt vooral gedragen door een uitgelezen schare acteurs: Caan, Bujold (Dead Ringers), Verdu (Y tu mama tambien) en Jennifer Tilly (Bound) in de rol van femme fatale Donna. Opvallend is ook de indringende cameravoering die het gebouw met een intens gevoel van mysterie omhult door de kijker al kronkelend en draaiend mee te voeren door donkere gangen en trappenhallen. Zo worden ons enkele blikken intra muros gegund, waar lekkende en sissende buizen het interne verval symboliseren.

Ils Huygens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien