El Nominado

Genre: Thriller / Horror | Duur: 1u40 | Release: 1 Januari 2000 | Land: | Regie: Gabriel Lopez | Cast: Fabian Gianola, Rene Lavan, Julieta Cardinali, Cristian De La Fuente

Soms vraag je je af hoe regisseurs en producers ooit de nodige fondsen bijeen kregen voor een film. El Nominado is zo?n film, waarschijnlijk verkocht op basis van het succes van andere soortgelijke prenten. Maar dan nog: als je iets schaamteloos wil kopieren, doe het dan goed. Toegegeven, zoveel nieuw is er niet meer toe te voegen aan de al verzadigde markt van films over mediaverheerlijking en de slag om kijkcijfers. Opgeven nog voor je bent begonnen echter is geen goed idee.Underground is de nieuwste Chileense realityshow. Een groep jonge, mooie mensen wordt 90 dagen lang opgesloten in een ondergrondse bunker in het Andes-gebergte. Iemand die wordt weggestemd, wordt geconfronteerd met zijn ergste nachtmerrie. Tot Miguel weg moet. Nu zijn de rollen omgekeerd. Wat een nachtmerrie wordt voor de overige deelnemers, is een natte droom voor de netwerkbazen.El Nominado kan omschreven worden als een kruising van Battle Royale met een vleugje Natural Born Killers. Maar die films zijn compleet. El Nominado is dat niet. Er worden te veel dingen voor vanzelfsprekend aangenomen, die dat helemaal niet zijn. Waarom wordt er niet sneller opgetreden, waarom wordt Miguel vereerd, waarom stelt niemand zich vragen, en zo kan je nog wel even doorgaan. De daardoor bereikte ongeloofwaardigheid van de film is geen goeie zaak, want voor de rest beschikt ?El Nominado? niet over verlossende factoren. Slecht verhaal, slechte acteurs, slechte film. Of er dan totaal geen goede kanten aan de film zijn? Wel, die Zuid-Amerikaanse actrices zijn zeker leuk om naar te kijken. Daarbuiten: niets dan tijd- en geldverspilling.

Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien