Les invisibles

Genre: Drama | Duur: 1u25 | Release: 1 Januari 2005 | Land: | Regie: Thierry Jousse | Cast: Laurent Lucas, Michael Lonsdale

Bruno componeert elektronische muziek. In zijn zoektocht naar de ideale sample komt hij terecht op een datinglijn (zie VT4 voor hete dames in úw buurt). Een afspraakje is snel gemaakt, de seks die erop volgt komt nog sneller. Vrijblijvende seks, dik in orde, zou u denken. Helaas denkt Bruno er niet hetzelfde over. Hij wordt verliefd. In zijn zoektocht naar de naam van zijn anonieme vrijpartner komt hij langs bizarre parenclubs en andere 'roze ballet'-achtige aangelegenheden. Zal Bruno zijn grote liefde wederzien?Het zal mij worst wezen, denkt u? U vergist zich. Hoe banaal het verhaaltje ook moge klinken, de film weet wel degelijk te boeien. Vrijwel meteen voel je een onderliggende, dreigende, ongemakkelijke sfeer. De waanzin van de decadente feestjes, het deprimerende van mensen die niet in staat zijn tot normale omgang met elkaar, het frustrerende van het ongrijpbare. En hoewel een vergelijking met Lynch de film al te veel eer zou aandoen, vinden we er soms dezelfde dromerige (on)werkelijkheid in terug. Met dank ook aan enigmatische acteurs als Laurent Lucas (Harry, un ami qui vous veut du bien, Lemming, Calvaire, Qui a tué Bambi), Lio (Carnages) en Michael Lonsdale (5x2, Le Mystère de la chambre jaune, Ronin). Ideaal als u zich eens wilt laten verwarren.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien