Alles stroomt

Genre: Drama | Duur: 1u40 | Release: 1 Januari 2009 | Land: Nederland | Regie: Danyael Sugawara | Cast: Wieger Windhorst, Anneke Blok, Ronald Top, Lidewij Maler

Marieke Van der Pol schreef al het scenario voor de verfilming van De tweeling en creëerde hoge verwachtingen voor deze Nederlandse festivalfilm. Het debuut van Sugawara draait om de beproefde relatie tussen een moeder en haar zoon.Het opzet op zich is dan misschien niet zo vernieuwend, het scenario biedt heel wat inzicht in de vele ups en downs die moeder- en zoonlief doorstaan. Damiaan, pas 18, probeert zich van zijn thuisomgeving los te rukken terwijl mama lief aanpapt met een binnenschipper. De mobiliteit van het leven op een boot - of is het een schip - wordt mooi uitgespeeld in het labiele contact tussen moeder en kind.Maar ook de - toegegeven, wat clichématige - zoektocht van de jonge Damiaan (zeer degelijke prestatie van debutant Windhorst) levert bekijks op. Hij geeft mooi gestalte aan de twijfelende jeugdige die volwassen wilt worden, maar er blijkbaar toch nog niet helemaal klaar voor is. Dat resulteert in onbegrijpelijke kunst en een verwoede poging om afstand te nemen van zijn moeder.Thumbs up voor een film van onze noorderburen die nog eens de middenmoot overklast. Jammer dat het filmisch gezien wat mager uitvalt, maar het scenario maakt veel goed.

Beau Janssens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien