Ocean's Eight

Genre: Komedie | Duur: 1u50 | 2018 | Release: 1 Januari 2018 | Land: VS | Regie: Gary Ross | Cast: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Sarah Paulson, Rihanna, Awkwafina, Mindy Kaling, Richard Armitage, James Corden

Ghostbusters kreeg nogal wat drek over zich heen en dus is het aan Ocean’s Eight om de in gang gezette Hollywoodtendens te versterken en te bewijzen dat vrouwelijke reboots van bekende producties ook waardig entertainment kunnen bieden.

 

Sandra Bullock voert in deze sympathieke actiekomedie een topcast aan als Debbie Ocean, zus van Danny ‘Clooney’ Ocean uit Ocean’s Eleven. Pas op vrije voeten, maar klaar om een grote slag te slaan, verzamelt ze enkele dames om zich heen met dubieuze talenten. Samen bekokstoven ze de roof van een onbetaalbaar juweel.

De dames in kwestie vormen een bijzonder aanstekelijk clubje. Bullock is als gewoonlijk ietwat kleurloos en Cate Blanchett heeft al bij al niet bijzonder veel te doen, maar de rest van de bende zagen we maar al te graag bezig – zelfs Rihanna. De personages stellen niet zo veel voor en veel energie is er niet naar de dialogen gegaan, maar elk weet zijn mooi afgetekende functie in de heist goed te vervullen. De plot hangt aan elkaar van toevalligheden en onwaarschijnlijkheden, maar het kijkt allemaal bijzonder vlot weg.

Lollig en luchtig zomervertier met een aanstekelijk clubje actrices.

De opzet is intussen klassiek maar blijft eigenlijk werken: we zien maar al te graag een plan tot uitwerking komen dat vernuft, toeval en gewiekstheid combineert, zeker als dat dan in een bijpassend dynamisch, glossy stijltje wordt ingeblikt. Gary Ross (The Hunger Games) is niet meteen een Steven Soderbergh maar kopieert kwiek die vertrouwde beeldvoering, zet er dezelfde coole deun onder, verspilt niet te veel tijd aan details en laat zijn actrices hun werk doen. Ocean’s Eight biedt dus exact wat het belooft. Geen hoogvlieger maar als zomerfilm mag dit ladies only-feestje er zijn. 

 

KUTFILM vind je ook op Twitter

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De roof wordt in de schoenen geschoven van Debbie's ex Claude, die haar destijds achter tralies deed belanden. De opbrengt van de roof wordt daarvoor opgeofferd maar dan blijkt dat de dames ook alle andere tentoongestelde juwelen achterover geslagen hebben - met behulp van een man weliswaar. Daphne (Hathaway) blijkt overigens gewoon het spel meegespeeld te hebben en is dus de nummer acht uit de titel.