Crazy, Stupid, Love

Genre: Romantische komedie | Duur: 1u58 | Release: 21 September 2011 | Land: VS | Regie: Glenn Ficarra, John Requa | Cast: Steve Carell, Julianne Moore, Ryan Gosling, Emma Stone, Marisa Tomei, Analeigh Tipton, Kevin Bacon

Het regisserende duo Glennn Ficarra en John Requa laat zijn opmerkelijke debuut I Love You Phillip Morris opvolgen met een veel toegankelijkere en helaas ook minder grappige relatiekomedie. Crazy, Stupid Love is een aardige, maar snel verteerde poging om een ietwat alternatieve romantische komedie te brengen.

 

De veertiger Cal leidt een wat uitgeblust leven dat finaal de afgrond dreigt in te glijden wanneer zijn vrouw de scheiding aankondigt. Het herbetreden van de singlemarkt valt niet mee waarop praatjesmaker en vrouwenkenner Jacob zich over hem ontfermt. De nieuwe Cal gaat het al snel weer voor de wind, maar zijn ex-vrouw blijft wel door zijn hoofd spoken. Zijn kinderen kampen dan weer met hun eigen romantische perikelen, waardoor de film krampachtig een tweede plot uitwerkt die de film vooral veel te lang maakt.

Crazy, Stupid, Love zit vol genietbare acteurs. Carell speelt een ernstigere versie van zijn personage uit Date Night en Ryan Gosling speelt met verve het soort slijmbal dat je evenzeer bewondert als benijdt. Julianne Moore en Emma Stone zijn goed gekozen ideaalvrouwen, al mogen ze zich niet aan een vrouwelijk standpunt wagen in deze vertelling. Kevin Bacon en Marisa Tomei vallen op in gaatjesvullende bijrollen. Het probleem is echter dat geen van deze personages echt iets wakker maakt bij de kijker - tenzij lust in het geval van wel zeer afgeborstelde Gosling. Hun problemen zijn alledaags, hun lot laat ons koud. 

De grappen die moeten voorkomen dat het geheel al te ernstig is, zijn dan ook nog eens vrij banaal en al snel wurmt de film zich in een vertrouwd prekerig, happy-end-jasje om af te sluiten met twee chaotische maar verbroederende gebeurtenissen. Tot verveling leidt dit niet - de cast doet zijn werk dus - maar memorabele cinema valt dit niet te noemen. De heren Requa en Ficarra mogen volgende keer gerust weer wat meer hun subversievere stempel drukken op hun producties.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iedereen houdt van elkaar en alle koppels komen weer samen. Hannah (Emma Stone) blijkt de dochter te zijn van Cal en Emily, waardoor Jacob dus de schoonzoon wordt van Cal.