Road House

Genre: Actie | Duur: 2u04 | 2024 | Release: 21 Maart 2024 | Land: VS | Regie: Doug Liman | Cast: Jake Gyllenhaal, Billy Magnussen, Conor McGregor, Joaquim de Almeida, Daniela Melchior, B.K. Cannon, Lukas Gage, Jessica Williams, Arturo Castro, Beau Knapp, Dominique Columbus

Wat maakte Road House zo memorabel dat er een remake van nodig was? De zeer middelmatige jaren ’80-actieprent was succesvol maar stelde eigenlijk nauwelijks iets voor. Zo ongeveer hetzelfde kan gezegd worden van deze nieuwe versie, waarvoor Doug Liman en Jake Gyllenhaal de handen in elkaar slaan.

De schamele plot draait om een populaire bar die bedreigd wordt door een ... tja, slechterik. Radeloze eigenaar Frankie huurt de voormalige UFC-kampioen Dalton in om de amokmakers de deur te wijzen. 

Complexer dan een Jommekesverhaal wordt het niet, dus Road House moet het van zijn sfeerschepping en spektakel hebben. De bierflessen vliegen je om de oren, de vuistslagen klinken raak, de wraakzucht hangt in de lucht. Er zit een zekere genoegdoening in de eenvoud hiervan, maar het is allemaal toch erg goedkoop en simplistisch. Connor McGregor – MMA en UFC-posterboy – hoeft wat ons betreft geen acteercarrière te gaan nastreven maar het je m’en foutisme waarmee hij door deze film struint, is best vermakelijk.

En natuurlijk is er Jake. De voor deze vertolking indrukwekkend opgepompte steracteur weet nu eenmaal elk personage interessant te maken en zijn verschijning is enigszins magnetiserend. Hij zorgt er voor dat we dit niemendalletje graag bleven bekijken. 

De vuistslagen klinken raak, maar het stelt allemaal erg weinig voor

Gyllenhaal is met Road House aan zijn derde bombastische actieprent toe, na het amusante Ambulance van Michael Bay en het spannende The Covenant van Guy Ritchie. Maar stilaan hopen we toch naar een terugkeer naar een iets uitdagender genre.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien