Ghost Ship

Genre: Horror | Duur: 1u31 | Release: 1 Januari 2003 | Land: | Regie: Steve Beck | Cast: Julianna Margulies, Isaiah Washington, Karl Urban, Desmond Harrington, Gabriel Byrne

In een afgelegen stuk van de Beringzee ligt sinds meer dan veertig jaar het wrak van de Antonio Graza, een majestueus Italiaans cruiseschip. Op 21 mei 1962 verging deze met al z'n passagiers zonder dat er ook maar één noodsignaal werd uitgezonden. Bizar, want de Antonio Graza vervoerde de crème de la crème van de Europese bourgeoisie en had vele schatten aan boord. Wanneer de Canadese piloot Jack Ferriman (Desmond Harrington) een team rekruteert om het wrak te bergen, lijkt het alsof ze haar geheimen zal prijsgeven. Eenmaal aan boord wordt het bergingsteam geconfronteerd met het vreselijke verleden van het schip en volgt de ene lugubere ontdekking na de andere. Hebzucht -volgens maritieme wetten behoort een schip, aangetroffen in internationale wateren, met al z'n eigendommen toe aan de vinder maar dan moet het wel naar een haven gesleept worden- zaait verdeeldheid onder de bemanning. Sommigen menen dat de opvarenden van '62 nog in leven zijn..0.Het vervolg laat zich raden: tijdens hun pogingen om de Antonio Graza te herstellen, wordt het groepje heldhaftigen één voor één uitgedund. Boosdoeners zijn, geheel in overeenstemming met de titel van de film, de rusteloze geesten van de oude passagiers. Regisseur Steve Beck ('The Thirteen Ghosts') doet verwoed zijn best om ons de stuipen op het lijf te jagen, maar de plotwendingen zijn daar te voorspelbaar of absurd voor. Zo is er een scène waarin twee bemanningsleden de kwaliteit van 40 jaar oude bonen uit blik testen. Ze vallen nog in de smaak ook ("Great, this Italian food!"), tot halverwege de maaltijd de bonen plots in maden veranderen?

Als het zo nu en dan toch nogal spooky wordt, worden we opgeschrikt door de luidruchtige metal-soundtrack, die, net als de stoere praat van de bemanning, het geheel van de nodige coolness moet voorzien. Hoe vlugger de spoken de crew uitmoorden, hoe liever, denkt een mens dan.'The Ghost Ship' wil tegelijk griezelig, grappig en 'tough' overkomen; een probeersel dat gedoemd(!) is om te mislukken. Een afrader dus, tenzij u in deze tijd van gekapseisde olietankers geïnteresseerd bent in de manier waarop een schip wordt geborgen.

Pol Van Achter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maureen, het vrouwelijke bemanningslid, overleeft als enige. Jack Ferriman bleek een geest te zijn die in 1962 ook al verantwoordelijk was voor het vergaan van de Antonio Graza.