Taxi 2

Genre: Absurde Humor | Duur: 1u30 | Release: 29 Maart 2000 | Land: | Regie: Luc Besson | Cast: Lionel Jospin

Men mag dan wel Vlaming zijn, maar af en toe een filmpje in het Frans kan zeker geen kwaad, zeker niet als het een stevige komedie is. Taxi 2, het vervolg op de succesvolle komedie Taxi. In deze eerste prent kan men reeds de acteur Samy Nacery, alias Daniel, aan het werk zien als een volslagen geschifte taxichauffeur die de weg meer bekijkt als zijn persoonlijk racetrack dan als een broodwinning.De hele film door kan men genieten van lekkere Franse slang, doorspekt met een hele hoop gescheld en grof taalgebruik. Alles overgoten met humor die soms heel ad rem overkomt. Het feit dat sommige karakters wat overdreven zijn, doet niets af aan de humor, alhoewel het soms wel wat geforceerd kan lijken. Iedereen weet dat Fransen zeer chauvinistisch zijn, hier wordt dat maar weer eens bewezen, alhoewel men op sommige momenten ook wel de indruk krijgt dat er de spot mee wordt gedreven.Verhaal is als volgt. De Japanners zijn op tournee door Europa om een paar landen te bezoeken en hun anti-terreur eenheden aan het werk te zien.Hieraan hangt nogal een groot contract vast, om al maar te zwijgen van het enorme prestige. Onnodig te zeggen dus dat de Fransen hun beste beentje willen voorzetten. Toeval wil nu dat Daniel zijn aanstaande schoonvader een kolonel is die bij dit project betrokken is. Wil het nu toch wel lukken dat als hij dringend bij de demonstraties moet zijn, zijn auto in de prak wordt gereden. Maar Daniel stelt hem voor om hem even te brengen. De kolonel vraagt hem voor de veiligheid nog even of het lukt in een kwartiertje.

Onnodig te zeggen dat dat wel lukt.Eens op de demo aangekomen blijkt dat ze een aardig wagentje hebben in elkaar geknutseld, en als de chauffeur dan nog per toeval iets overkomt, mag u, intelligente kijker, even raden wie de kolonel zal voorstellen als vervanger.

De film mondt uiteindelijk uit in wilde auto-achtervolgingen doorheen Marseille en Parijs, er worden heel wat auto's in de prak gereden (blijkbaar is daar ook het grote deel van het budget van de film naartoe gegaan) en de politie wordt tegelijk nog eens afgeschilderd als een stel incompetente idioten. Om het geheel af te maken krijgen we nog gastoptredens van Jacques Chirac en Lionel Jospin.In z'n geheel een aangename film en een goede komedie, die zich soms wel wat verliest in het absurde. Ook zijn sommige vertolkingen wat platjes en overdreven. Samy Naceri steelt wel de schow en voor de rest is het een 100% Frans exportproduct, tot de regisseur Luc Besson toe.

Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het rote misterie van deze film, de plot, wel ja wat valt er te zeggen, de slechten en hun auto's worden finaal in de prak gereden, onze ombeschofte en brutale held gaat met alle eer lopen en krijgt na afloop nog een ereritje over de champs Eysees. Meer valt er echt wel niet te zeggen.