In Dreams

Genre: Thriller | Duur: 1u38 | Release: 21 April 1999 | Land: | Regie: Neil Jordan | Cast: Annette Bening, Aidan Quinn, Robert Downey Jr., Stephen Rea

Na de nu al klassieke "Seven" wist ik dat het lang wachten zou zijn op nog zo'n beklijvende thriller. Klonen waren er echter genoeg. "In Dreams" schommelt een beetje tussen "Seven" en een kloon van "Seven". De sfeer doet er meermaals aan denken en ook het element seriemoordenaar is aanwezig. Toch is "In Dreams" anders.Alles draait rond Claire Cooper. De vrouw heeft al geruime tijd nachtmerries over moorden op kinderen. De politie staat nogal sceptisch tegenover de vrouw en neemt haar niet au serieux. Wanneer haar dochter Rebecca echter ontvoerd en vermoord wordt, krijgt de zaak een luguber tintje.De moordenaar lijkt meester te zijn geworden van Claire's dromen. Claire droomt ook van de moord op haar man. De vrouw is dankzij haar visioenen echter al wel in een instelling terecht gekomen.

"In Dreams" is een zeer claustrofobische film. Vooral de talrijke onderwaterscènes roepen soms een verstikkend gevoel op. Alles draait uiteindelijk ook om water. Annette Bening vertolkt op overtuigende wijze Claire Cooper. Zo overtuigend zelfs dat haar zenuwachtigheid op jezelf neigt over te slaan. Rober Downey Jr. mag de seriemoordenaar van dienst zijn. Hij ziet er ook echt zo uit, maar dat kan natuurlijk ook liggen aan zijn drugsproblemen.De regisseur Neil Jordan maakte eerder al het meesterwerk "The Crying Game". Maar ook "Michael Collins" en "Interview with a Vampire" zijn van zijn hand."In Dreams" is een goede thriller met dezelfde beklijvende donkere sfeer van "Seven". Jammer genoeg valt de film een beetje als een pudding in elkaar wanneer het einde nadert. Geen hoogtepunt à la "Seven" dus. Toch is "In Dreams" best de moeite waard om te bekijken.

Edwin Colebunders Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het laatste meisje dat de seriemoordenaar ontvoerd is levend en wel. In de slotscène blijkt Claire nu in de geest te zitten van de seriemoordenaar.