The Glass House

Genre: Thriller | Duur: 1u46 | Release: 10 Oktober 2001 | Land: | Regie: Daniel Sackheim | Cast: Trevor Morgan, Stellan Skarsgård, Diane Lane, Leelee Sobieski

Als je door glas kijkt, zie je de waarheid of niet? Verbergt het glas geen kleine details?Wanneer de ouders van Ruby en Rhett Baker (respectievelijk Leelee Sobieski en Trevor Morgan) overlijden in een auto-ongeluk , worden zij onder de hoede genomen van hun buren en tevens goede vrienden van hun overleden ouders. Terrence en Erin Glass (Stellan Skarsgard en Diane Lane) hadden juist een huis gebouwd aan de kust in Malibu. Een prachtige loft met zwembad en zicht op zee, volledig in glas.

Ruby en Rhett hebben het wel naar hun zin bij de 'Glasses', tot wanneer ze erachter komen dat hun ouders 4 miljoen $ hebben nagelaten voor haar en haar broer. En als blijkt dat Terrence in diepe schulden en die niet kan afbetalen, verliest Ruby helemaal het vertrouwen in haar adoptieouders.Daniel Sackheim regisseerde deze matige thriller, in het verleden werkte hij mee aan afleveringen van allerlei Amerikaanse topseries als The X-Files, Millennium, Judging Amy en ER. Helemaal op zijn bek gaat hij niet met The Glass House, maar om hem met lof te overladen is wat te veel. Hij heeft de overgang van het kleine scherm naar het grote enigzins overleefd. Maar het script is de boosdoener van de film. Hij komt goed op gang, gaat op zijn gemakje verder todat Ruby onraad begint te ruiken. Vanaf daar gaat het valt de film jammerlijk in duigen.De acteerperstaties swingen niet de pan uit, maar er wordt wel degelijk geacteerd. Trevor Morgan The Patriot en Jurassic Park III) en Leelee Sobieski (Joy-ride en Eyes Wide Shut) zijn het vermelden waard, soms wel hét nieuwe talent van Hollywood genoemd. Zij zou voor deze film een miljoen dollar betaald worden, haar hoogste salaris voor een film totnogtoe ( 't is maar dat u het weet!).The Glass House is een gewone thriller die weinig nieuws brengt, zonder grootse acteerprestaties en geen fantastisch script, maar wel een ongelooflijk decor en een prachtig huis.Heb je zin in een gezellige filmavond met wat suspens en een mooie actrice, dan is dit zeker een aanrader ! Verwacht er echter niet meer van.

Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien