Hidalgo

Genre: Drama | Duur: 2u16 | Release: 7 April 2004 | Land: | Regie: Joe Johnston | Cast: Viggo Mortensen, Omar Sharif, Silas Carson

Egidius waer bestu bleven? Terug van weggeweest, zullen we maar zeggen, van een plek waar weinig goede films werden getoond, tenzij u ondingen als de volledige reeks Police Academy of het verschrikkelijke Road Trip (Tom Greene for president van de slechte smaak) kan appreciëren. In dat laatste geval suggereren wij een permanent verblijf op www.kutsite.be, de anderen blijven bij www.kutsite.com, lezen doorheen deze warrige inleiding en ontdekken dat uw dienaar de eerste bioscoopfilm die hij in maanden zag, het totaal ontspannende Hidalgo, best te pruimen vond.1890. Pony-Express koerier Frank Hopkins wordt uitgenodigd om samen met zijn paard Hidalgo deel te nemen aan een 3000 mijl lange race doorheen de woestijn van Saoedi-Arabië. Hopkins krijgt het niet onder de markt. Om te beginnen bekijkt iedereen de cowboy als een ongewenst stukje exotiek op deze volbloed paardenrace. Tweedens onthult de dochter van de sjeik hem haar gezicht, een daad waarop ze prompt ontvoerd wordt. Zal Frank de race winnen? Zal hij de mooie sjeiksdochter kunnen redden? En eindigt dit alles met een romantische kus en een cowboy die onder de ondergaande zon zingt van 'I'm a poor cowboy and a long way from home'?Wij geven toe: als u midden in een examen metafysica of multivariate statistiek zit, zullen deze vragen u waarschijnlijk worst wezen. Toch vinden wij dit een film die het woord ontspanning als steentjes in het water keilt.

Waar schuilt dan het addertje onder het gras? Viggo Mortensen misschien. Dat de man kan acteren, wisten wij al lang voor 'Lord of the Rings' (The Indian Runner). In deze film laat het scenario hem weinig meer dan een ééndimensionale rol toe. En dan zijn er nog die stereotyperingen van de Arabische wereld. Hartverlammend.

Echter. Edoch. Desalniettemin. Op de keper beschouwd is Hidalgo gewoon een ontspanningsfilm die zo lijkt weggelopen uit de avonturen van Eroll Flyn in de jaren '40, een Indiana Jones voor diëten, zo light dat je er vleugels van krijgt. Meer moet dat niet zijn. Minder ook niet. Maar soms is een mens met weinig tevreden.

Filip Hermans Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat dacht u? Alles loopt goed af.