Dear Zachary

Genre: | Duur: 1u35 | Release: 1 Januari 2009 | Land: VS | Regie: Kurt Robert Kuenne | Cast:

Dear Zachary: A Letter from a Father to His Son is cinema zoals we het graag zien: meeslepend, beklijvend en toch ook de gevoelige snaar niet onberoerd latend ? of hoe kwalitatieve documentaire en fictie toch gemeenschappelijke kenmerken hebben. Dear Zachary wordt op een doordachte manier opgebouwd, sleept u bij het nekvel en laat u op het einde van de rit in volledige ontreddering achter. De film won op het Internationaal Documentaire Filmfestival DOCVILLE dan ook volledig terecht de CANVAS Juryprijs voor Beste Internationale Documentaire.Vertrekpunt van de documentaire is Andrew Bagby, een joviale kerel die wordt vermoord door zijn ex-vriendin Shirley nadat hij het met haar heeft uitgemaakt. De dame in kwestie vlucht van de VS naar haar geboorteland Canada, en bevalt daar van Zachary, Andrew?s zoon. Filmmaker Kurt Kuenne, een vriend van Andy, besluit een documentaire te maken om Zachary een beeld te geven van hoe zijn vader was. Ondertussen blijft de rechtszaak tegen Shirley aanslepen, en proberen Andrew?s ouders ervoor te zorgen dat ze hun kleinkind kunnen zien.De film begint als een mooie nagedachtenis aan Andy, van wie we een beeld krijgen via oude filmpjes en interviews met vrienden en familie. Na verloop ontaardt het verhaal echter in een ware thriller, om af te ronden met een ontknoping die u zeker niet onbewogen zal laten. Jawel, u leest het goed: een spannende documentaire, die bovendien overloopt van oprechte emotie.Dear Zachary is visueel verzorgd, en pakt uit met een erg hoog montagetempo, zeker naar documentaire normen. Dit is op zich best verfrissend, maar zorgt er wel af en toe voor dat de informatie nét iets te weinig tijd krijgt om te bezinken. Ook komen er zeer veel mensen aan bod, waardoor je soms niet meer goed weet wie wie is.Muggenzifterij! Want deze docuthriller is gewoon supersterk werk: een straf verhaal dat met veel respect en op een krachtige manier wordt gebracht, wat wil u nog meer?
Simon Smessaert Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shirley wordt aanvankelijk opgesloten, en de grootouders krijgen het hoederecht. Maar dan komt Shirley onbegrijpelijk vrij op borg, en moeten de grootouders Zachary terug afstaan. Dit blijkt een cruciale vergissing van het rechtssysteem, want Shirley springt de zee in met Zachary aan haar vastgebonden en beiden zijn dood !!!!