Bad Teacher

Genre: Komedie | Duur: 1u32 | Release: 22 Juni 2011 | Land: VS | Regie: Jake Kasdan | Cast: Cameron Diaz, Lucy Punch, Jason Segel, Justin Timberlake, John Michael Higgins

Cameron Diaz heeft zich de voorbije jaren op diverse filmgenres toegelegd, met wisselend succes: The Box viel zeer te pruimen, maar My Sister's Keeper was een draak en Knight and Day zoutloze kul. Fijn dus dat ze nu weer is waar ze thuishoort: in een lekker onnozele komedie die niet te veel van haar dramatische vaardigheden eist.

 

In Bad Teachter speelt Diaz de rol van Elizabeth Halsey, een ongemotiveerde, antipathieke lerares die het bij gebrek aan welstellende verloofdes toch maar tracht te redden in het onderwijs. Haar gemotiveerde en aardige collega's doen veel moeite om haar te laten proeven van de melige familiale sfeer die in de leraarskamer hangt, maar het enige dat Elizabeth beoogt is zo veel mogelijk geld te verdienen voor een borstvergroting. Wanneer echter een aantrekkelijke nieuwe collega zijn intrede doet én Elizabeth verneemt dat er een flinke bonus is voor de leerkracht van de best presterende klas, manifesteert ze zich in één klap tot superjuf, of toch wat daar moet voor doorgaan.

Van regisseur Jake Kasdan herinneren we ons het leuke Orange County en het amusante Walk Hard: The Dewey Cox Story. Met Bad Teacher serveert hij ons opnieuw een aanstekelijk filmpje dat hier en daar doet gniffelen, nu en dan tot lachen aanzet en zelfs enkele keren een schaterlach oplevert, ook al is het allemaal erg onnozel. Dat de humor het een aantal keren moet hebben van schunnigheden is jammer: erecties, blote tieten of diarree inschakelen om je publiek aan het lachen te brengen, is toch wel erg goedkoop. Als het een toegeving is om ook een puberpubliek te bereiken, compromitteert de film zich daarmee zelfs in te grote mate. 

De manier waarop de protagoniste de onderwijsconventies aan haar laars lapt, doen hier en daar wel denken aan het geweldige School of Rock natuurlijk. Bad Teacher gaat echter eerder voor de gulle lach dan voor het familiegevoel. De geslaagde grappen en het komisch talent van Diaz, Jason Segel, de grandioze Lucy Punch (die ook You Will Meet a Tall Dark Stranger opfleurde) én zelfs Justin Timberlake volstaan dan ook om de film grijnzend uit te zitten. 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eind goed, al goed: Elizabeth zal dan toch een date hebben met de gymleerkracht en wil op de school blijven werken (al blijf je je ook dan afvragen: waarom???)