The Room

Genre: Horror | Duur: 1u40 | 2019 | Release: 6 November 2019 | Land: Frankrijk, België | Regie: Christian Volckman | Cast: Kevin Janssens, Olga Kurylenko

The Room is één van de meest beroerde films ooit gemaakt. Dat wist je misschien al, want het eerste en enige wapenfeit van de over het paard getilde Tommy Wiseau, is intussen een cultklassieker, zo hemeltergend amateuristisch dat er hordes filmfans regelmatig bij uit de bol gaan. 

Waarom zou iemand zijn film dezelfde titel geven? Want deze recensie gaat, voor alle duidelijkheid, over een andere The Room. Een Frans-Belgische co-productie die enige aandacht wist te krijgen door het feit dat Kevin Janssens er één van de hoofdrollen in speelt, naast Olga Kurylenko. Heeft de titel deze prent vervloekt? Feit is dat ook deze The Room een waar gedrocht is. Helaas eentje waar helemaal niet mee te lachen valt

Het uitgangspunt is nochtans fascinerend: een koppel koopt een huis waarin zich een geheime kamer bevindt die hen alles biedt wat ze maar willen. Het is wachten op het addertje onder het gras. Wat doet een kinderloos koppel als ze op materiaal vlak bevredigd raken?

De plot vervliegt echter heel snel en The Room gaat voor creepy bedoelde psychohorrortaferelen die helaas van bij de eerste minuut armtierig geënsceneerd worden. De povere aaneenschakeling van hysterische scènes kan de aandacht van de kijker nog geen half uur garanderen. Janssens en Kurylenko hebben geen enkel vat op hun bedroevend oppervlakkige personages en gaan theatraal tekeer zonder dat het iets losmaakt. De generische muziek, het karakterloze camerawerk en de lachwekkende psychologische uitwerking ontnemen de film elk greintje persoonlijkheid.

Armtierige en bedroevend geënsceneerde would-be psychohorror

Dat The Room een miskleun van formaat is, wil nog niet zeggen dat Janssens een buitenlandse carrière ontzegd zal worden. Maar we kunnen vooral hopen dat hij zich nog een beetje geamuseerd heeft op de set, zodat tenminste iemand er iets aan had. 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alles wat in de kamer ontstaat, vergaat tot stof als het het huis verlaat. Wanneer het koppel een zoon wenst, kan die dus niet naar buiten. En dan gebeurt er van alles met die zoon en komen er dubbelgangers en dan vluchten ze eindelijk en pleegt zij zelfmoord.