The Conference

Genre: Horror | Duur: 1u40 | 2023 | Release: 13 Oktober 2023 | Land: Zweden | Regie: Patrik Eklund | Cast: Katia Winter, Adam Lundgren, Maria Sid, Eva Melander, Amed Bozan

Dit leuk gruweltussendoortje draait om een zootje ambtenaren wiens ijver om een winkelcentrum te bouwen, iemand heel boos heeft gemaakt. Hun samenkomst op een vakantiedomein zal al snel de allure van een bloedbad krijgen.

De makers schotelen ons met veel energie en genoegen de ene gruwelijke moord na de andere voor, wat deze Zweedse slasher op zijn primaire en enige niveau zeker laat werken. Dat de personages maar lauw zijn uitgewerkt, tempert de pret wat en de vraag rijst ook of dit gegeven niet veel effectiever had geweest als de slachtoffers meer realistische figuren hadden geweest, het soort over lijken gaande ondernemers en parasitaire overheidsambtenaren die we dagelijks in het nieuws krijgen, in plaats van de incompetente sukkels waar hier jacht op wordt gemaakt. De halfslachtige maatschappelijke kritiek die heel even aan de oppervlakte komt, had dan beter tot zijn recht gekomen.

Zweedse slasher die exact biedt wat je verwacht.

Maar wat je dan wel krijgt, is best amusant voor liefhebbers van het genre. Filmfans die hun horror graag met een gigantische scheut humor zien, zullen genieten van de inventieve slachtingen en kunnen inzetten op wie het volgende slachtoffer zal zijn.

Nu op Netflix.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien