Nome di Donna

Genre: Drama | Duur: 1u31 | 2018 | Release: 1 Januari 2018 | Land: Italië | Regie: Marco Tullio Giordana | Cast: Cristiana Capotondi, Adriana Asti, Stefano Scanddaletti, Valerio Binasco

De Italiaanse cineast Giordana zal helaas nooit meer zijn bekendste realisatie overtreffen, zo blijkt intussen wel, 15 jaar nadat La meglio gioventù de wereld veroverde. Dat is ook niet zo verbazingwekkend want Giordano is een nogal brave filmmaker die niet al te persoonlijke films maakt, maar het vak wel in de vingers heeft. Een krachtige plot en het toeval hebben er voor gezorgd dat dat één keer tot een immense hit leidde, maar zijn latere films hebben maar zelden een groot publiek gevonden. Nome di Donna is oerdegelijk Italiaans drama, dat ook nog eens een heel actueel thema bespeelt.

De jonge alleenstaande moeder Nina vindt werk als huishoudster in een poepchique rustoord. Van de initieel ondervonden collegialiteit is echter plots geen sprake meer wanneer Nina de directeur aanklaagt voor ongewenste intimiteiten. De strijdvaardige vrouw wil het er niet bij laten maar zal grote risico's moeten nemen en hoopt anderen te vinden die haar aanklacht kunnen steunen. 

Conventioneel drama rond een relevant thema

Deze conventionele maar degelijk gemaakte prent brengt dit treurige relaas met een flinke dosis realiteit, zonder aangedikte dramatisering of sensationele wendingen. Solide Italiaanse cinema, inhoudelijk relevant maar iets te onopmerkelijk om echt indruk te maken. 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torri wordt schuldig bevonden en krijgt een gevangenisstraf.