Train to Busan

Genre: Actie/Thriller/Horror | Duur: 1u58 | 2016 | Release: 1 Januari 2016 | Land: Zuid-Korea | Regie: Yeon Sang-ho | Cast: Gong Yoo, Ma Dong-seok

Hoewel de grote massa zelden storm loopt voor een film uit Zuid-Korea, levert het land regelmatig producties af die een groot publiek kunnen bekoren zonder daarom een halfslachtig compromis te zijn. Train to Busan, één van de grootste kassuccesn van Zuid-Korea, is een heerlijk spectaculaire zombie-actiethriller die gerust kan wedijveren met de beste Hollywoodspektakels à la World War Z.

 

Een honderdtal treinreizigers blijkt al amper enkele minuten na het vertrek onaangenaam gezelschap te hebben. Er is een zombie aan boord die zich meteen op de eerste beste stewardess stort en zo een serie bloederige aanvallen in gang zet. Heel wat passagiers bieden dapper verzet, maar hoeveel kanten kan je op  in een rijdende trein? En wat als de trein op een bepaald moment een verlaten station binnenrijdt?

Train to Busan is een genietbaar intense adrenalinerit die uiteraard vooral de fans van het zombiegenre zal aanspreken, maar eigenlijk makkelijk elke liefhebber van het popcorngenre kan plezieren. De niet te stuiten opeenvolging van spannende scènes, inventieve ontwikkelingen en geslaagde effecten zorgen voor een meeslepende kijkervaring die de context van het genre verbreedt, zoals ook The Walking Dead dat doet. Dat de aandacht voor de relaties tussen de personages de film ook van een ferme emotionele laag voorziet, is een surplus, al gaan de makers daarbij het sentiment niet uit de weg.

Heerlijk intense spektakelfilm die kan wedijveren met de beste Hollywoodspektakels

Finaal kent de film misschien een iets te klassiek verloop, waarbij personages voorspelbaar tot inkeer komen en vastgeroeste genderpatronen bevestigd worden – op zijn Amerikaans, zeg maar. Het goregehalte is ook beperkter dan je zou verwachten. Dit is dus wel een mainstreamprent, maar volkomen gerechtvaardigd door zijn hoge productiewaarde, knap camerawerk en prima acteerprestaties.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uiteindelijk overleven enkel de zwangere vrouw en het kleine meisje de aanvallen, nadat de vader zelfmoord pleegde toen hij merkte dat hij gebeten was. Het tweetal arriveert aan een streng bewaakte doorgang, waar ze opgevangen worden door het leger.