Hide and Seek

Genre: Experimenteel | Duur: 1u10 | 2002 | Release: 1 Januari 2002 | Land: Belgiƫ | Regie: Robert Visser, Gerrit Messiaen | Cast: Isabel Van Neste, Geert Vaes, Thibault Pringot, Kristine Van Pellicom

In de Vlaamse low-budgetfilm Hide & Seek staan enkele webcams centraal. Die staan in het appartement van Veroniek en brengen elke minuut van haar leven op het internet. Wanneer Alex, het ex-vriendje van haar zus, enkele dagen komt logeren, gaat zij elders wonen en slaat ze Alex gaande via het web. Veroniek's grootste fan, Bernard, is echter niet opgezet met Alex's aanwezigheid. Tussen de drie ontstaat een bizarre driehoeksrelatie, met de webcams als middelpunt.

Hide & Seek is overduidelijk het werk van onervaren cineasten. Filmtechnisch valt er niets op aan te merken, integendeel, er wordt knap gegoocheld met beelden en sferen. Maar het verhaal lijkt maar niet van start te gaan, en mist toch enigszins wortels in de realiteit. Hide & Seek lijkt nog veel te veel op een lang uitgelopen kortfilm, en zou als eindexamenfilm beslist hoog gewaardeerd worden. Maar de acteurs acteren te opzichtig, de dialogen zijn soms vergezocht en het verhaal mist wat diepgang. Al bij al echter een verdienstelijke poging, waarbij we ons hoe dan ook niet verveeld hebben.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien