Any Given Sunday

Genre: Sportdrama | Duur: 2u31 | Release: 26 April 2000 | Land: VS | Regie: Oliver Stone | Cast: Al Pacino, Cameron Diaz, Dennis Quaid, James Woods

In Any Given Sunday zien we het verhaal van Tony D'Amanto, coach van de Miami Sharks, een American Football team. Tony heeft een enorm succesvolle carriere achter de rug maar het tij lijkt nu te keren. De Sharks verliezen match na match, de vergelijking met een slechte ploeg in het eerste klasse voetbal komt waarschijnlijk zeer dichtbij. De eigenares van de ploeg is Christina Pagniacci, de rol van Cameron Diaz. Zij heeft de scepter van haar overleden vader overgenomen.Christina wil de ploeg tegen een aardig centje verkopen nu het nog kan. Tony wil de ploeg kost wat kost succesvol maken. De Sharks hebben enkele veteranen in de ploeg. Veteranen is dan nog zacht uitgedrukt want ze lijken meer op oorlogsslachtoffers.

De hand van Stone is duidelijk aanwezig in 'Any Given Sunday'. Zo is het camerawerk en de montage ronduit indrukwekkend.

Je voelt je alsof je naast het veld zit mee te spelen. Ook op de soundtrack is weinig of niets aan te merken. "En deze film krijgt geen enkele ster?": denk je onwaarschijnlijk. De reden is eenvoudig: het script is een klotescript. Dit is het zoveelste verhaal van een losercoach die met een hoopje rotzooi iets degelijks wil bereiken. Disney deed het op een magische manier in The Mighty Ducks, en ik kan nog wel een honderd andere films opnoemen die hetzelfde deden.We don't give a fuck about American Football is een andere uitleg. En Stone lijkt bovendien nog een ongelooflijke narcist want hij duikt zelf constant op als sportcommentator, bovendien zet hij nog een kloteprestatie neer.Het enige interessante aan deze prent zijn dus de beelden maar dat zijn die van een natuurdocumentaire op. Maar die documentaires duren hooguit 50 minuten terwijl 'Any Given Sunday' zo'n 2 uur en 30 minuten in beslag neemt.De bedoeling is een blik achter de schermen te nemen van dit hectische wereldje. Nu zal Stone wel ongelooflijke lol hebben gehad in deze film daar heeft de kijker echter totaal geen boodschap aan. SHIT, Stone jongen herpak je vlug of je komt terecht in de kast met het opschrift:" flop van het jaar." Het is duidelijk dat Pacino deze rol enkel als leuk tussendoortje of vriendendienst heeft aangenomen.

Edwin Colebunders Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natuurlijk wint de ploeg de meeste belangrijkste wedstrijd. En nee Christina verkoopt de ploeg niet. En nee niemand sterft hoewel het er eerst wel zo uitziet.