The Whole Nine Yards

Genre: Humor | Duur: 1u38 | Release: 17 Mei 2000 | Land: | Regie: Jonathan Lynn | Cast: Matthew Perry, Bruce Willis, Natasha Henstridge, Rosanna Arquette, Amanda Peet, Michael Clarke Duncan

Matthew Perry, ster uit de serie Friends>, zet in dit niemendalletje bijna een replica neer van zijn personage uit de serie. Seut eerste klas vindt de vrouw van z'n leven. Daar gaan echter heel wat verwikkelingen aan vooraf.Oz (Perry), tandarts, is getrouwd met de verkeerde vrouw (Rosanna Arquette). Hij zit gevangen in z'n huwelijk en moet de schulden van zijn schoonvader afbetalen. Dan komt Jimmy 'The Tulip' (Bruce Willis), een berucht huurmoordenaar naast hem wonen. Na de eerste schrik blijkt ie wel mee te vallen en van het een komt het ander. Oz komt terecht in een web van tegenstrijdige belangen en intriges (tussen vooral the Tulip en een gangsterbende) en wordt verliefd op de vrouw van de Tulip. Terug uit New York wil iedereen afwisselend hem gebruiken of vermoorden. Zelfs z'n vrouw stuurt een hitman op hem af.Tja wat moeten we hierover zeggen. Luchtig vertier dat sporadisch een glimlach opwekt. Weinig inhoud, veel (Hollywood)verpakking. Op het einde wordt er trouwens duchtig - stijl weekend at Bernies - met de doden gezeuld en gelachen. Hopelijk slechts een tussendoortje voor Willis.

Jan Loisen Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Willis, al lang niet meer verliefd op zijn vrouw, spaart Perry uiteindelijk en valt voor de assistente van Perry, die een carrière als huurmoordenaar wil uitbouwen(?). Perry en de ex-vrouw van de tulp, zijn de andere twee die overblijven op het einde van de film en gaan trouwen. (Bah).