A Civil Action

Genre: Legal Drama | Duur: 1u52 | Release: 28 April 1999 | Land: VS | Regie: Steven Zaillian | Cast: Stephen Fry, Robert Duvall, John Travolta

Over Civil Action valt niet zo heel veel te schrijven: het is het zoveelste legal drama, Grisham-achtig verhaaltje met de overbekende stereotypes :* Het In Haar Recht Staande Slachtoffer: In dit geval de mensen in de buurt van enkele fabrieken. Hun schattige kindjes vallen met bosjes neer door kankers, duidelijk veroorzaakt door:* De Oerslechte daders: 2 multinationals, vertegenwoordigd door heel gemene, slinkse, stoute mijnheren advocaten. Gelukkig is er :* De Held : John Travolta die ondanks zijn principes van veel geld verdienen en enkel een zaak aan te pakken wanneer je weet dat je ze zal winnen, TOCH de zaak aanneemt, vecht als een verbetene, zijn eigen fortuin en dat van de firma vergooit.. Alles voor het goede doel.

Tja, veel meer valt er eigenlijk niet te schrijven, en over veel meer gaat de film dan ook niet.

Veel negatiefs valt er ook niet op te merken: de acteurs spelen overtuigend, er zit wel wat spanning in, de regie is ook niet echt slecht.Net zoals bij Grisham is het verhaal middelmatig, best te pruimen daar niet van, maar het is een snelle hap. Het stilt even de honger maar daar blijft het dan ook bij.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De advocaat verlies in eerste instantie de zaak (hij moet de lachwekkende som van 8 miljoen dollar aanvaarden). Nadien stort hij zich echter terug op de zaak en stuurt uiteindelijk alle materiaal door naar de dienst milieuzaken, die stellen de bedrijven in gebreken en winnen.