Evolution

Genre: Humor | Duur: 1u41 | Release: 25 Juli 2001 | Land: | Regie: Ivan Reitman | Cast: David Duchovny, Julianne Moore, Orlando Jones

David Duchovny in nog maar eens een X-Files-achtig verhaal.. Ach, ik hield wel van de eerste X-Files, maar het werd allemaal wat te vergezocht en te complotterig.Ook Evolution heeft een solide X-Files achtergrond: Een meteoriet stort neer en bevat een zeer snel evoluerend buitenaards wezen. Het begint met enkele ééncelligen maar na een paar dagen zijn ze al tot het worm stadium geëvolueerd, waarna insecten, reptielen en natuurlijk primaten niet ver meer af zijn. Dr. Ira Kane (David dus) en zijn merry men proberen het onding te stoppen. Tot zover het verhaal.Gelukkig heeft Duchovny beseft zichzelf niet al te serieus te nemen. Evolution is dan ook een lachfilm die vaak de draak steekt met Duchovny's eigen gecreëerde clichés. Hoewel het iets te cheesy gehalte en het kinderachtige humorniveau, valt deze film al bij al nog wel mee. Spanning hoeft u uiteraard niet te verwachten maar soms wel eens een glimlachje of twee, en dat is ook al niet slecht.

Sorry voor de korte recensie, maar er valt echt niets meer over te vertellen

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De aliens blijken gevoelig te zijn voor selenium, een bestanddeel van de sponsor Head & Shoulders. Ze bespuiten het opperbeest met zo'n 2000l van het spul et voila.. de aarde is gered.