Pluto Nash

Genre: Komedie | Duur: 1u35 | Release: 25 September 2002 | Land: | Regie: Ron Underwood | Cast: Eddie Murphy, Randy Quaid, Rosario Dawson, Joe Pantoliano, John Cleese

Ofwel ben ik een oude zak geworden, ofwel lijkt het een nieuwe trend te zijn.. The Fast and the Furious, XXX, Men in Black 2, Enough, ... allemaal films die qua verhaal of originaliteit absoluut niets te bieden hebben en schijnbaar enkel bedoeld zijn het hoofdpersonage zo cool mogelijk voor te stellen. Realiteitszin, normale omgangsvormen of een enigzins coherent verhaal lijken hieraan in het geheel ondergeschikt.Eddie Murphy zag Vin Diesel in zijn twee vorige ondingen hypercool wezen en dacht: 'dit kan ik ook'. Nu.. één van de personen waarvoor ik zou stemmen als 'least likely to be cool' is toch wel de eens grappige en zelfrelativerende Beverly Hills Cop , Nutty Professor of de ezel van Shrek. Niet zo voor Eddie die als superhippe eigenaar van een al even trendy nightclub zijn zaak wil beschermen tegen de 'space maffia' die alle clubs uit de buurt opkoopt en entre temps de knappe met de dikke tetten heldhaftig redt.Niet meteen een fantastisch verhaal en dat moet ook helemaal niet voor dit genre, zolang het maar leuk is, niet ? En dat is nu toch wel net het probleem.

Want, zelfs al vind je - in een vlaag van tijdelijke deprivatie der goede smaak - het personage van meneer Murphy geloofwaardig. Dan is het de ernorme voorspelbaarheid, het HT&D-niveau van de moppen, de sterke gelijkenis van de gadgets met die van A.I. en een storend beperkte 'toekomstvisie' van de regisseur die deze film eerder geschikt maken voor de verwijdering van hoofdluis dan er -god verbiedde- naar te kijken.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Serieus.. wat denk je nu zelf.. Een slecht einde ??