Ferien

Genre: Drama | Duur: 1u31 | Release: 1 Januari 2007 | Land: Duitsland | Regie: Thomas Arslan | Cast: Anja Schneider, Uwe Bohm, Karoline Eichhorn, Angela Winkler

Een vakantie op een buitenverblijf in het Noorden van Berlijn brengt een familie samen. Aangetrouwden en bloedverwanten mengen zich gretig en al snel komen allerhande spanningen naar boven.Die premisse kan aanleiding geven tot broeierige taboedoorbrekende festijnen, maar kan tevens slaapverwekkend, clichématig en ronduit vervelend werken. Ferien is de nieuwe film van Thomas Arslan, die nochtans wist te bekoren met Aus der Ferne, en mag je gerust bij de saaiere van beide bovengenoemde filmcategorieën indelen. Het verhaal overstijgt immers nergens het banale of het platvloerse en de personages staan vooral diep te doen, maar zijn het amper.De soms bijna Bergmaneske dialoogregistraties (een persoon kijkt recht in de lens, de andere is in profiel te zien) en het gepast trage ritme redden nog enigszins de eer, maar op zowat alle gebied is Ferien een verdronken kalf.

Beau Janssens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De vakantie loopt af.