The Savages

Genre: tragikomedie | Duur: 1u54 | Release: 20 Februari 2008 | Land: VS | Regie: Tamara Jenkins | Cast: Philip Bosco, Philip Seymour Hoffman, Laura Linney

Bij The Savages kunnen we gerust spreken van een ironisch getint psychologisch drama. Vader Leonard Savage (Philip Bosco) lijdt aan ?vasculaire dementie?. Na de dood van zijn levensgezel moet er iemand voor zijn zorg instaan. Zoals meestal zijn het de kinderen die hun verantwoordelijkheid nemen. In het geval van de familie Savage blijkt dit echter niet zo eenvoudig. De bejaarde papa woont niet alleen midden in de woestijn van Arizona, hij heeft bovendien zijn rol van vader in het verleden blijkbaar niet zo goed ingevuld.Zijn kinderen, broer en zus Savage (Philip Seymour Hoffman en Laura Linney in topform), zijn genoodzaakt om elkaar terug op regelmatige basis te ontmoeten. Beiden wonen in de staat New York. Theater is voor beiden een passie. Toch is de professionele invulling bij Wendy en John verschillend. Hun relatie is al even complex als deze tussen hen en hun vader. Terwijl Wendy Savage met haar zelfbeeld worstelt, laat John Savage gelaten zijn Poolse vriendin naar het thuisland terugkeren. Kortom, ze zijn niet echt gelukkig. Toch eindigt alles verrassend gesmeerd.De eerste beelden van The Savages zijn origineel en bevatten al een portie zwarte humor. Een groepje niet doorsnee cheerleaders uit Sun City, Arizona zingen dubbelzinnige teksten zoals: ?I don?t wanna play in your yard if you can?t be good to me??. De muziekscore van deze film is opvallend. Instrumentale zowel als vocale nummers zijn doorgaans doorspekt van een zeer vrolijke en komische noot die in schril contrast staat met het ernstige filmthema.Tamara Jenkins, regisseuse van The Savages kiest resoluut voor de ironie maar laat niettemin na om een diepgaander beeld van dochter en zoon Savage te schetsen. Broer en zus moeten namelijk trachten een evenwicht te vinden tussen de wraak- en schuldgevoelens ten opzichte van hun ouders. Verder zorgen de donkere kantjes van het leven en de scherpe dialogen voor een realistische inkijk op het leven van de familie ?Savage?.

Vera Bras Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer John en Wendy Savage de praktische regelingen treffen met het rustoord moeten ze tevens de kwestie euthanasie aankaarten bij hun vader. Je kan er al vanuit gaan dat Leonard Savage op het einde zal sterven. Zijn kinderen plegen euthanasie. Zoals hun vader het zou gewild hebben?tenminste?dat kunnen ze zo besluiten.