Where the grass is greener

Genre: Drama/Heimat | Duur: 1u29 | Release: 1 Januari 2007 | Land: Duitsland | Regie: Tamara Staudt | Cast: Anna Loos, Stefan Gubser, Stephanie Glaser, Peter Wyssbrood, Oliver Zgorelec

De bekende Anna Loos speelt de hoofdrol in de film Nur ein Sommer, de tweede film van de Duitse Tamara Staudt. Ze doet dat met verve, het is enkel jammer dat ze van het scherm gespeeld wordt door haar tegenspeler Stefan Gubser. En dat is niet het enige dat er aan de film schort.In deze, we zullen het maar zeggen, heimatfilm gaat een gedesillusioneerde Duitse naar de Zwitserse Alpen om daar een zomer te werken in een eenmansbedrijf. In haar zomerjobje als melkster laat Eva (Loos) zich helemaal gaan. Ze slooft zich uit en valt ten prooi aan de capsones van haar baas Daniel (Gubser). Uiteindelijk wordt ze ?ondanks alles- verliefd op de man en kan ze hem na de zomer en een ongeplande zwangerschap.De terugkeer naar de natuur en het terugvinden van de natuurlijke drang je eigen leven op orde te krijgen, gedreven door diezelfde natuur vormen de kern van de film. En met heel wat Zwitserse bergen en een rist koeien in de aanslag had dat opzet ook nog eens kunnen slagen. Gubser en Loos doen er alles aan om het kalf te redden, maar te laat en te weinig.Nur ein Sommer gaat echter onder een ongeïnspireerd scenario gebukt en dat houdt alle magie wat tegen. Spijtig, want met een originelere invalshoek of met iets meer durf had dit een mooi loflied geweest op de weergaloze Zwitserse bergen en op de mens die ze trotseert.

Beau Janssens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eva keert zwanger terug naar de stad en Daniel komt haar opzoeken.