Then She Found Me

Genre: Drama | Duur: 1u35 | Release: 9 Juli 2008 | Land: VS | Regie: Helen Hunt | Cast: Helen Hunt, Colin Firth, Bette Midler , Ben Shenkman, Matthew Broderick

Het regiedebuut van actrice Helen Hunt is er niet meteen eentje om van achterover te vallen. Meer zelfs, de relationele en familiale problemen van de bijna veertigjarige April, gespeeld door Hunt zelf, vormen een haast slaapverwekkend relaas dat, het moet gezegd, helaas enkel trutten zal weten te bekoren.Helen Hunt is blijkbaar een van die fiere actrices die de natuur zijn gang laten gaan en die plastische chirurgen ver op afstand houden. Dat is zowat de voornaamste conclusie die we kunnen trekken na anderhalf uur op het gegroefde gezicht van de Oscarwinnares getuurd te hebben. Haar mondhoeken blijken zelfs parallel te staan met haar oogleden, een ware kunst. Om maar te zeggen: mocht u zo gek zijn deze film te gaan bekijken, wapen u tegen haar smoelwerk, dat we geenszins lelijk durven noemen, maar wel irritant. Excuses dat we zo onvriendelijk uit de hoek komen, maar er valt nu eenmaal geen zinnig woord te zeggen over de inhoud van deze volkomen nietszeggende, fletse film waarin een kinderwens en een moeder-dochterrelatie centraal staan. Die moeder wordt dan nog gespeeld door Bette Midler, ooit heel grappig, nu alleen maar vermoeiend. En dan moet je er ook nog Matthew Broderick bijnemen, de acteur die continu de indruk geeft dat hij in zijn broek heeft gedaan. Nuchtere Brit Colin Firth komt er als enige onbeschadigd vanaf in een rol die zekere Libellezeressen zal weten te bekoren. En o ja, om wat voor onzinnige reden dan ook, zit ook Salman Rushdie in deze film. Als gynaecoloog.Hunt slaagt er dus niet in haar film ook maar ergens te laten werken. De onbestemde sfeer en al even onbevattelijk toon slaan uiteraard niet aan, in die mate dat je zelf na een half uur al op de klok gaat turen. Bij Kinepolis organiseert men nu en dan zo'n rolpatroonbevestigende 'Ladies@themovies'-avond, voor vrouwen die voor één keer zonder echtgenoot de deur uit mogen. Daar zal men deze zeikfilm wellicht nog kwijt kunnen, maar verder hoeft hier echt geen kat te gaan naar kijken.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

April is zwanger van man 1, begint een relatie met man 2, wordt gecontacteerd door haar echte moeder, krijgt een miskraam, ontdekt dat moeder leugens verteld heeft, laat man 2 vallen, maakt het goed met iedereen en adopteert een Chineesje.