Whisky mit Vodka

Genre: komedie | Duur: 1u44 | Release: 1 Januari 2009 | Land: Duitsland | Regie: Andreas Dresen | Cast: Henry Hübchen, Markus Hering, Corinna Harfouch, Valery Tscheplanowa

De populaire Duitse acteur Otto Kullberg (Henry Hübchen) is na een carrière van dertig jaar op zijn retour en neemt het niet meer zo nauw met de beroepsernst. Als een drankorgel verschijnt hij op de set van Tango für Drei waarin hij zowel met moeder als dochter aanhoudt. Wanneer hij het op een draaidag al te bont maakt, gaan de regisseur en de producer op zoek naar een vervanger. De veel jongere theaterspeler Arno Junge (Markus Hering) is de acteur die achter de hand zal worden gehouden, mocht Otto het einde van de opnames niet halen.Deze synopsis geeft regisseur Andreas Dresen de gelegenheid om het filmpubliek een blik achter de schermen van een filmproductie te gunnen. Alle clichés over het filmwereldje blijken alvast te kloppen in Whisky mit Vodka: acteurs doen het voor de tijdspanne van de productie met elkaar, concurrentie is altijd merkbaar onder de oppervlakte en er komt heel wat kijken bij een filmproductie. De dubbele hoofdrol zorgt voor een paar onderhoudende situaties maar meer ook niet. Otto kan Arno niet echt luchten. Voor Arno is Otto schijnbaar een voorbeeld maar tegelijkertijd hoopt hij diens plaats te kunnen innemen. Arno tekende echter geen contract voor zijn inbreng.De muziek verwijst naar de context van ?Tango für Drei? in de jaren ?20. Het is ook weer eens wat anders dat er gefilmd wordt aan de Duitse Oostzeekust. De opdeling van Whisky met Vodka volgt de draaidagen van de acteurs en eindigt met een drankgelag waarbij whisky het tegen vodka opneemt. Het is niet echt een verrassing wie van beiden uiteindelijk op het grote doek de tango met de twee dames mag dansen.Deze Duitse productie van de regisseur van onder meer Halbe Treppe en Wolke 9 is onderhoudend. Er wordt degelijk geacteerd maar meer dan een nietszeggend doch aangenaam intermezzo is dit niet.

Vera Bras Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de laatste draaidag van ?Tango für Drei?, die dezelfde scène als bij aanvang van Whisky mit Vodka weergeeft, blijkt dat Otto de bioscoop zal halen. De ambitieuze Arno Junge wordt bedankt voor zijn diensten en met een mager contract onder de neus de laan uitgestuurd. Zo gaat dat nu eenmaal in de filmbusiness. Hem wacht alleszins nog een mooie toekomst als acteur. Daarvoor legde hij de alvast de juiste contacten met zijn befaamde tegenspeelster Bettina.