Palo Alto

Genre: Drama | Duur: 1u40 | 2014 | Release: 7 September 2014 | Land: VS | Regie: Gia Coppola | Cast: Emma Roberts, Jack Kilmer, Nat Wolff, James Franco, Val Kilmer

James Franco is zo'n beetje van alle markten thuis. Palo Alto is de filmbewerking van een kortverhaal van zijn hand, dat hij zelf ook nog eens mee produceerde en waarin hij een rol vertolkt. Bovenal is deze prent het regiedebuut van Gia Coppola, kleindochter van grootmeester Francis Ford en nichtje van Sofia.

 

 

De film biedt een kijk op de levens van verwende tieners die los lijken te staan van de werkelijkheid en weinig inzicht hebben in normen en waarden. Ze belanden daarom niet noodzakelijkerwijs op het slechte pad, maar dat zal alleszins al niet aan de volwassen uit hun omgeving te danken zijn, rijkelui die zelf ook enigszins de voeling met de realiteit kwijt zijn. In die ongestructureerde wereld is het als tiener wat rondtasten. Oppervlakkige seks, materialisme,  vandalisme en een gebrek aan sociaal engagement verhullen de kwetsbaarheid van de jonge protagonisten. 

Coppola werd onvermijdelijk wat vergeleken met haar succesvolle tante: de licht poëtische toon, de dromerige soundtrack en visuele innemende stijl van haar debuut leunen wat aan bij films als The Virgin SuicidesLost in Translation of Somewhere. Toch is Palo Alto niet van hetzelfde niveau. De plot is wel erg futiel en de gebeurtenissen nergens verrassend. Hoewel charmant en veelbelovend, is dit ook een te vluchtige en oppervlakkige film.

De plot is wel erg futiel en de gebeurtenissen nergens verrassend. Hoewel charmant en veelbelovend, is dit ook een te vluchtige en oppervlakkige film.

Emma Roberts is als actrice dan nog wat kleurloos om haar personage echt te laten werken, zeker naast Jack Kilmer. De zoon van Val Kilmer - die zelf ook even opduikt - debuteert met brio. Palo Alto zal dus vooral zijn visitekaartje zijn. 

Gia Coppola hoeft zich verder nergens voor te schamen, maar streven naar wat meer betekenis zal haar carrière deugd doen. 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien