Je Suis à Toi

Genre: | Duur: 1u42 | Release: 1 Januari 2015 | Land: België, Canada | Regie: David Lambert | Cast: Nahuel Perez Biscayart, Monia Chokri

Na zijn gewaagde, op kutsite.com erg gewaardeerde debuut Hors Les Murs zoekt Brussels regisseur David Lambert het opnieuw in de troosteloze setting van het Waalse Hermalle. Om het leven op te vrolijken zijn er enkel de jaarlijkse festiviteiten, een volkse kermis waar uit volle borst traditionele gezangen worden gekeeld. Oh ja, er is ook één bar, met bingotoestellen. En natuurlijk het internet. Elk van die elementen zorgt voor humor en (seksuele) spanning waardoor la Wallonie profonde en haar inwoners hier toch anders aanvoelen dan bij de Dardennes.

De lokale bakker Henry geilt al een tijdje op Lucas, een escort boy uit Buenos Aires die zijn dollars binnenrijft met webcamseks. Ze sluiten het op aan akkoordje: Lucas neemt op kosten van Henry het vliegtuig en wordt zijn bakkersknecht, mét benefits. Maar de straatkat voelt zich in het bijna uitgestorven dorp natuurlijk als een fish out of water. Niet alleen valt er geen donder te beleven, seks met zijn obese mecenas is ook geen makkie – zijn broodbuik masseren gaat nog moeilijker dan kilo’s deeg kneden. Lucas probeert dan maar de aandacht te trekken van taartjesverkoopster Audrey, maar die zal het allemaal worst wezen – ze heeft andere katjes te geselen.

Die driehoeksverhouding ontplooit zich in een au fond erg klassieke vertelling rond onbeholpen en onbehouwen zielen. Door de mooie fotografie, met name door de prachtige belichting, blijven hun capriolen boeien. Reken daarbij nog wat pikante toetsen (Lucas gaat de seks dan maar elders zoeken) en een paar goeie grappen: Je Suis à Toi blijft moeiteloos boeien. Met dank aan de drie innemende hoofdrolspelers, voordien vooral bekend in bijrollen (Chokri in enkele films van Dolan, Balthazar in een paar Dardennes). Eindsom is een lekker uitgebalanceerd geheel dat ondanks enkele al te scherpe dramatische bochten met het eind, langer dan verwacht blijft nazinderen.  

Jan Sulmont Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

elk van de personages vindt de liefde. gelukkig.