Trailer Time!

Wie een passie voor films heeft, kijkt ofwel gretig trailers, op zoveel mogelijk films anticiperend als een kind dat op Sinterklaas wacht, óf vermijdt ten allen tijde dit soort promo's om in zo groot mogelijke mate onwetend plaats te nemen in de bioscoop. Omdat een deel van het filmplezier toch voor een zeker publiek net in dat vooruitblikken zit, zetten we hier regelmatig de nieuwste trailers in de kijker, voorzien van een KUTmening. 

BILLY LYNN'S LONG HALFTIME WALK (25/01/2017)

Wie? Ang Lee, Vin Diesel, Steve Martin, Kristen Stewart en in de hoofdrol debutant Joe Alwyn

Wat? Een (anti)-oorlogsfilm waarin triomf naast trauma wordt geplaatst, dat ons in 120 frames-per-second, in 4K high resolution en 3D vooral visueel wil overrompelen. 

Enthousiasme? Deze trailer doet een onconventionele maar ook halfslachtige film verwachten, met een misschien net iets te aparte cast (Vin Diesel, Steve Martin en Chris Tucker in één film is niet zo vreemd, maar dan zou je denken aan een vermoeiende komedie) en een onduidelijke toon en stijl. De eerste reacties laten blijken dat de film te veel van het visueel goede biedt en daardoor zijn cinematografische magie verliest. 

Niettemin: experimenten mogen aangemoedigd worden, Kristen Stewart blijft maar interessante projecten vinden en vier jaar na Life of Pi zijn we wel toe een nieuwe prent van Ang Lee. 

 

ARRIVAL (7/12/2016)

Wie? Denis Villeneuve, Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker

Wat? Hoe leg je contact met buitenaards leven? 

Tagline: Why Are They Here?

Enthousiasme? Groot. Niet alleen omdat de trailer ons een entertainende, intelligente science-fictionprent belooft, zoals films à la Close Encounters en Contact, die ons op semi-realistische manier laten nadenken over hoe een echte ontmoeting met aliens er zou kunnen uitzien, maar ook omdat Villeneuve één van de meer interessante filmmakers is in Hollywood. Zowel Sicario, Enemy als Prisoners weten net iets sterker te zijn dan de doorsnee popcornhap. 

Maar? Zijn er nog nieuwe verhalen te bedenken rond aliens? Misschien spaart Villeneuve al zijn goede ideeën op voor de sequel op Blade Runner waar hij nu mee bezig is. 

 

ALLIED (23/11/2016)

Wie? Brad Pitt, Marion Cotillard, Robert Zemeckis

Wat? Mr. & Mrs. Smith, de episch-romantische versie. 

Tagline: Nothing is at is seems

Enthousiasme? Robert Zemeckis toonde zich met Flight nog eens een begenadigd verteller en deze trailer lijkt een opwindend, passioneel verhaal te brengen. Pitt en Cotillard zijn doorgaans selectief en lijken bijzonder goed op dreef in deze veelbelovende prent. 

Maar...: Zemeckis maakte naast Flight ook het wat lauwe The Walk, een potentieel meeslepend relaas waar hij alle leven uitzoog. 

 

LA LA LAND (25/01/2017)

Wie? Whiplash-regisseur Damien Chazelle, Ryan Gosling, Emma Stone, J.K. Simmons

Wat? Romantiek in Hollwyood, tussen een actrice en een muzikant. 

Enthousiasme? Chazelle wist zichzelf met Whiplash op de kaart te zetten als een virtuoze cineast die inhoud, beeld en geluid meesterlijk op elkaar weet af te stellen. La La Land lijkt zijn eerste film nog te willen overtreffen en ziet er uit als een overheerlijke slagroomtaart. Wordt de meest romantische prent van het decennium? 

Maar... Gosling en Stone kennen het genre nu wel - het is ook de derde keer dat ze in dezelfde film zitten - dus vallen er nog nieuwe gensters te creëren? Chazelle liet Miles Teller, de formidabele hoofdacteur uit Whiplash, links liggen om met de meer telegenieke Gosling in zee te kunnen gaan.  Het hoeft niet té zeemzoeterig te worden. 

 

NOCTURNAL ANIMALS (11/01/2017)

Wie? Tom Ford, Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon, Aaron Taylor-Johnson, Laura Linney, Andrea Riseborough

Wat? een sexy, suspensevolle, bezwerende thriller waarin een vrouw onheil en wraak ziet in een roman van haar ex-man.

Tagline: When you love someone you can't just throw it away

Enthousiasme: Gigantisch! Maar liefst zeven jaar hebben we moeten wachten op een nieuwe film van Tom Ford. Na zijn indrukwekkende debuut A Single Man, wilden we meteen meer van dit soort stijlvolle, bezwerende bespiegelingen. Nocturnal Animals brengt een ander soort verhaal, maar toont eenzelfde soort pijnlijke diepgang, oogstrelende beelden en in vervoering brengende sfeer als in Ford's debuut. En dan die cast nog!

Maar... Dat het zo lang geduurd heeft dat Ford nog een film maakte, zou kunnen doen vermoeden dat hij een one-trick-pony is. 

 

A Monster Calls  (eind 2016)

Wie? J.A. Bayona (regisseur van El Orfanato en The Impossible), Felicity Jones, Sigourney Weaver, Liam Neeson

Wat? De innerlijke demonen van een gepest en bedroefd jongetje komen tot leven als een grote - niet altijd even vriendelijke -reus. 

Tagline: Stories are Wild Creatures.

Enthousiasme? Enigszins. Horrorelementen in een emotionele context gieten, zorgt vaak voor een apart resultaat. Met de effecten lijkt het snor te zitten, de cast is interessant en Bayona is een uitstekend sfeerschepper. Hij zal ook de sequel op Jurassic World draaien. 

Maar... Is het een sprookje, griezelfilm of drama? Zal misschien moeilijk een publiek vinden. En de trailer geeft als vanouds te veel weg. 

 

Weldra meer!

 

Sven De Schutter