kortfilm.be 3.0
binnenkort! soon!
Join us at Film Fest Gent
15.10 at 10h30
LAUNCH-EVENT
 
Wounds

Genre: Horrorthriller | Duur: 1u35 | 2019 | Release: 18 Oktober 2019 | Land: VS | Regie: Babak Anvari | Cast: Armie Hammer, Dakota Johnson, Zazie Beetz, Karl Glusman

Het zal nog wel even duren voor Netflix als kwaliteitslabel voor films kan dienen. De streamingdienst slaagt er immers amper in degelijke producties op ons los te laten. De thriller Wounds is het zoveelste manke onding waarmee Netflix zijn aanbod tracht te vullen. 

 

In deze krakkemikkige horrorthriller wordt de indruk gewekt dat er veel gebeurt, maar het is verbluffend hoe plotloos deze prent eigenlijk wel is. Een barman vindt een telefoon met gruwelijke beelden op, zijn vriendin staart naar een hypnotiserende website, een man heeft een gat in zijn kaak. Flink roeren, er enkele niets ter zake doende personages en handelingen aan toevoegen en je krijgt een smaakloos en geurloos soepje dat dan nog eens tergend traag geserveerd wordt. 

Sfeerloos, plotloos, levensloos

Regisseur Anvari lijkt geen enkele poging te doen om enige spanning op te bouwen en hoopt ons bang te maken met droog geserveerde gebeurtenissen waarvan de eventuele onverklaarbaarheid ons al snel helemaal niets kan schelen, hoeveel kakkerlakken er ook door het beeld lopen. Moet dit een nachtmerrie met Cronenbergallures voorstellen? Met zijn debuut Under the Shadow wist de Iraanse filmmaker indruk te maken, maar nu weet niet één scène de aandacht vast te houden. Wounds is compleet sfeerloos en weet uit zijn goeie cast enkel doodse, nietszeggende vertolkingen te halen. Het enige sensationele aan deze prent is hoe tijdverspillend het wel is. 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Will eet Eric op en daar komen veel kakkerlakken naar kijken.