I Still Know What You Did Last Summer

Genre: Horror | Duur: 1u40 | Release: 13 Januari 1999 | Land: | Regie: Danny Cannon | Cast: Jennifer Love Hewitt, Freddie Prinze

Zoals zo velen hou ik ook zo nu en dan eens van een lekker bloederig filmpje. Niet te veel nadenken, gewoon voor het scherm zitten met een bak popcorn en dan gerrrrrrzellig griezelen. Hoewel zijn voorganger niet zo geweldig was, ging ik toch redelijk gemotiveerd naar I Still Know What You Did Last Summer kijken.Het ding heeft een van de langste titels die ik ooit gezien heb. Met deze zin is dan ook alles gezegd, de film ontbreekt totaal aan enige inventiviteit. Nog steeds is onze visser springlevend en in plaats van te forgivven en te forgetten, heeft onze watervriend nog steeds een betrekkelijk grote wrok tegen hetzelfde groepje studenten (waar enkel Julie (Hewitt) en Ray Bronson (F. Prinze Jr.), nog van overschieten).Toegegeven, voorgenoemde jeugdelingen hadden hem dan ook wel overreden en daarna gedumpt in het water, maar toch? Ondertussen is kerstmis weer geweest, daarbij heeft het loze visserke een groot deel van haar vriendjes vermoord,.. Niets aan te doen echter.. everyone has to die.Dit maal speelt ?het verhaal? zich af op een of ander exotisch eiland. De dames (.. en ..) hebben immers via het locale radiostation een snoepreisje gewonnen, enkele dagen erna vertrekken ze samen met twee vrienden. Eenmaal aangekomen blijkt er het één en ander mis te lopen.Zo is het eiland, buiten enkele weirdo?s van het hotel en een voodoodoctor, het eiland volledig verlaten.

Wat de reisbrochure vergat te vermelden is dat er elk jaar een zware stormperiode heerst, zo gevaarlijk dat niemand het eiland kan verlaten of toekomen. Aja, en dat er een bloedlustige, fucking moordenaar die stinkt naar vis, losloopt..

Enfin, het verhaal wordt er niet beter op. Veel gegil, veel bloed, zo nu en dan een dode, de held blijft leven, het plot? thickens zelfs op een bepaald moment als blijkt dat het niet één maar twee moordenaars rondlopen. Too little, too late, helaas want de film is bijna afgelopen.Trouwens, zonder dat ik de film wil spoilen, het einde van de film is zo dom dat het bijna de moeite wordt zo lang te blijven zitten. Moordenaars.. zelfs al hak je zijn handen af en schiet je ze neer, dood gaan doen ze dus nooit, knap vervelend. Mocht er ooit een derde deel uitkomen, god verbiedde het, is de enige interessante vraag : hoe gaan ze het heten. I Still know what I?ve known Some Summers agow ??

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoals te verwachten gaat bijna iedereen dood. Enkel Julie James en haar oud vriendje weten (Ray Bronson) weten te overleven. Het loze visserke (Ben Willes) heeft hulp gekregen van zijn zoon (Will Benson). Beiden worden op het einde zwaar toegetakeld. Toch weet een van de twee te overleven want de film eindigd met een beeld van Julie James nog steeds belaagd door de visser. Met spanning uitkijken naar deel 3 dus