Playing by Heart

Genre: Drama | Duur: 2u01 | Release: 15 September 1999 | Land: | Regie: Willard Carroll | Cast: Gillian Anderson, Sean Connery, Ryan Phillippe, Dennis Quaid, Gena Rowlands, Jon Stewart, Anthony Edwards, Madeleine Stowe

Playing by Heart.. vertelt het verhaal van 11 mensen, stuk voor stuk bekende acteurs en dito trices...Iedereen heeft zo zijn (hart)probleempjes.. Meredith (Gillian Anderson), de frigide theaterregisseuze die geen plaats in haar hart toelaat voor enig manvolk. Toch zal dit Trent (Jon Steward) niet tegenhouden om haar achter na te zitten.Roger en Gracie zijn beiden getrouwd en hebben sex, niet zo speciaal zal je zeggen.. Maar niet met elkaar ! AHA ! "shockeren om bij te leren", da's mijn motto.En verder.. Joan (een hyperkinetisch, kijk-eens-hoe-extravert-we-zijn tietendrager) die koste wat kost de Keenan (Mr. Coole apathie) wil vogelen.Laten we Paul & Hannah vooral niet vergeten. De ene heeft hersentumoren, de ander hangborsten. Na 25 jaar vinden ze het opeens nodig om toch maar te dat bijna-slippertje te verklaren.. Zal de echte liefde overwinnen ?Tussendoor zien we moeder en zoontje de oh zo sympathieke maar eigenlijk vette bruinwerkerige aids-lijder, van hun laatste dagen genieten.Last but not last Hugh die zielige hondjesblikken als kunst heeft verheven.

Mocht bovenstaande tekst een wreed hoog soap gehalte hebben is dit niet per toeval.. Nee kinders, het is om de point van deze recensie te maken. Stylistische stijlfiguren.. niet zomaar voor iedereen weggelegd.Playing by Heart is dan niet ook niet veel meer dan een soap. Ondanks de redelijk indrukwekkende cast en het daaruit volgende feit dat de rollen stuk voor stuk sterk zijn neergezet, blijft het scenario achterop hinken. De verschillende verhalen lopen volledig los van elkaar en worden op het laatste nauwelijks geloofwaardig en zeer artificieel terug aan elkaar gezet.

Een prachtig gespeelde lege doos.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jezus.. hoe liep dit nu alweer af... Net zoals bij een soap, niet eenvoudig.. Iedereen blijkt op het laatste familie van elkaar te zijn, vraag me nu niet precies wie wat van wie.. Aja, en ER-man Roger blijkt pastoor te zijn ! Waw Aids lijder gaat uiteraard dood. Hugh loopt rond in bars steeds met ongelooflijk zielige verhalen. Meestal gelooft men hem, behalve op het laatste wanneer hij zijn hart uitstort bij een drag queen. Dit acteren was deel van een improvisatiecursus. Keenan blijkt aids te hebben, vandaar zijn afstandelijkheid. Toch zal hij en Joan een koppeltje vormen. Meredith en Trent blijven dan toch bijeen. Paul en Hannah blijven bijeen. Paul was verliefd 25 jaar geleden op iemand anders maar heeft er nooit sex mee gehad.